Humanitarni koncert jedne od najboljih hrvatskih violončelistica Monike Leskovar u duetu s pijanisticom Ivanom Švarc Grenda oduševio je posjetitelje Hrvatskog glazbenog zavoda. Energija i emocije koje se rijetko dožive obilježile su prekrasnu večer ovog nezaboravnog glazbenog putovanja. U dvosatnom nastupu Monika i Ivana izvele su "Fratres" Arva Pärta, Sonatu za violončelo i klavir Dore Pejačević te Sonate Claudea Debussya i Sergeja Prokofjeva, a publika ih je ispratila ovacijama.

Monika Leskovar 6

Monika Leskovar 5

"HDGU je iznimno zadovoljan i sretan što je mogao sudjelovati u ovom plemenitom projektu. Zahvaljujemo prof. Eljugi koji nas je sve povezao, a osobito umjetnicama Moniki Leskovar i Ivani Švarc Grenda na sjajnom koncertu. Vjerujem da smo pokazali da je klasična glazba jedno od najljepših ljudskih dostignuća, baš kao što su naša djeca sasvim sigurno ona najvrijednija." – istaknula je Jelena Knešaurek Carić, voditeljica ureda HDGU.

Koncert je održan u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih umjetnika i Hrvatske lige protiv raka u sklopu projekta Glazbeni umjetnici Zagrebu. Prihod od ulaznica na ovom koncertu namijenjen je Zakladi - Dječja onkologija Rebro za izgradnju novog Zavoda za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju.

"Ovaj Zavod u kojem će s teško bolesnom djecom tijekom višemjesečnog liječenja moći boraviti roditelji nužno je čim prije dovršiti i opremiti." - istaknuo je prof. dr. sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

Monika Leskovar 1

Za gradnju prijeko potrebnog novog Zavoda koji će mališanima oboljelim od raka omogućiti dostojanstveno liječenje, raznim akcijama do sada je prikupljeno 12, ali nedostaje još 20 milijuna Kuna. Gradnja je započeta na vrhu postojeće zgrade na Rebru. Trenutno je u završnoj fazi postavljanja krova, nakon čega slijedi fasada, dok je u idućoj godini planiran završetak građevinskih radova i opremanje odjela, čime bi projekt do kraja sljedeće godine bio u potpunosti završen.

Monika Leskovar 4

Monika Leskovar 3

Humanitarnom koncertu Monike Leskovar prisustvovali su i brojni uglednici kao što su savjetnica Predsjednice za društvene djelatnosti i mlade Renata Margaretić Urlić koja je koncert pratila sa sinom, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Vjekoslav Jeleč, ravanatelj KBC Zagreb Ante Ćorušić s pomoćnicima Kristinom Marđetko Kelemenić, Anom Ljubas i Borisom Harcetom, predstojnik klinike za pedijatriju KBC Zagreb Jurica Vuković, predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora Željko Krznarić, operna diva Antonella Malis, predsjednik Hrvatske lige protiv raka Damir Eljuga sa suprugom Ljerkom, potpredsjednice Hrvatske lige protiv raka Ilona Sušac i Ivanka Špalj te brojni drugi.

"U ime Zaklade dječja onkologija Rebro željela bih se zahvaliti predsjedniku udruge Hrvatske lige protiv raka, prof. dr. sc. Damiru Eljugi koji nas je sve povezao u ovu priču i Hrvatskom društvu glazbenih umjetnika na organizaciji koncerta. Hvala i violončelistici Moniki Leskovar i pijanistici Ivani Švarc Grenda na predivnom koncertu. Veliko hvala svima što zajednički stvaramo budućnost i bolje uvjete liječenja onima kojima je to najpotrebnije, a to su djeca!" - zaključila je predsjednica Zaklade Dječja onkologija - Rebro.

Sve informacije o Zakladi Dječja onkologija Rebro kao i o mogućnosti donacija nalaze se na www.zdor.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam