Jedan psiholog održao je svojim studentima predavanje o stresu. Mi ćemo ga ukratko opisati, a vi dobro razmislite o onome što ste pročitali.

"Svakog se dana suočavamo s izazovima i preprekama, koje nam pomažu da rastemo i koji nas definiraju. Ali, kada se stres uvuče, to može učiniti da stvari postanu skroz nemoguće. Može nas čak paralizirati i spriječiti da uradimo stvari koje se moraju završiti.", piše bizlife.rs.

casa

Nakon izgovorenih riječi, psiholog je ulio vodu u čašu i pitao svoje studente: "Koliko je teška ova čaša vode?"

Studenti su davali razne odgovore: "Dva decilitra!", rekla je jedna studentica, a zatim su se nizali odgovori "Tri decilitra, pet decilitara!"...

Profesor im je na to odgovorio:

"Apsolutna težina ove čaše nije uopće bitna. Ona zavisi od toga koliko dugo je držim. Ako je držim jednu minutu, ništa se neće dogoditi. Ali, ako je držim jedan sat, zaboljet će me ruka. Ako je držim cijeli dan, moja ruka će utrnuti i bit ću paraliziran. Dakle, težina čaše se nije promijenila, ali što je duže držim, ona postaje teža. Stres i brige u životu su poput ove čaše. Ako mislite o njima neko vrijeme, onda vam ne predstavljaju veliki problem. Ako mislite o tome malo duže, onda počinje boljeti. Ako mislite o njima cijeli dan, bit ćete paralizirani i nesposobni uraditi bilo što drugo. Zapamtite: Spustite čašu!"

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam