Hladni zimski dani često uzrokuju ispucanost usnica, koje, osim što tada ne izgledaju lijepo, znaju biti i vrlo bolne. Kako biste izbjegli ovaj scenarij, pročitajte nekoliko korisnih savjeta! 

usne_1_prilog

Balzam

Kao što je hranjiva krema nužna kao podloga prije nanošenja šminke, jednako tako balzam za usnice jednostavno je neophodan prije nanošenja suhog ruža. Balzam treba nanositi i navečer prije spavanja, prije izlaska na vjetar, te kada su "oštre" vremenske neprilike. Nakon tuširanja balzam na usne utrljajte uz pomoć stare četkice za zube, jer ćete na taj način s usnica ukloniti i mrtve stanice kože.

 

pH ravnoteža

Jedan od glavnih uzroka ispucalih usana je poremećena pH ravnoteža kože, koja na vlažnim mjestima kao što su usne treba biti lagano kisela. Paste za zube, osvježivači daha, vodice za ispiranje usta i preparati za njegu lica mogu poremetiti tu ravnotežu, pa je poželjno da na usne nanosite balzam prije svakog pranja zubiju ili umivanja lica.

 

Oblizivanje usnica 

Osim što nas odmalena uče kako je nepristojno oblizivati se, na taj način brzo isušujete usnice. 

usne_prilog

Voda

Poznato je da voda hidratizira kožu, stoga ćete, pijete li dovoljnu količinu vode dnevno, osigurati i nježnost vaših usnica.

 

Sastojci u kozmetičkim preparatima 

Neki proizvodi za njegu usana sadrže sastojke koji im mogu naštetiti. Primjerice, osobe koje imaju problem egzema kože ne smiju koristiti balzam koji sadrži lanolin. Također, parfemi često uzrokuju kožne alergije pa se treba kloniti teških i mirisnih balzama. 

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam