U današnje užurbano vrijeme često nam se događa da preskačemo obroke. Zbog nedostatka vremena najčešće je doručak prvi kojeg zaboravimo. Mnogi misle da će, ako ne doručkuju, lakše smršaviti, ali zapravo - to je velika zabluda.
Jutarnji obrok najbitniji je za naše zdravlje i metabolizam. Nakon spavanja, tijelu treba energije da se pokrene i da počne funkcionirati. Ako započnete dan s urednom prehranom, nećete kasnije imati potrebu za velikim obrocima i metabolizam će vam brže prerađivati hranu.

Vrlo je bitno i s kojom hranom započinjete dan - pokušajte izbjegavati bijeli kruh, tost, a pogotovo slatkiše i čokolade. One će vam dati lažni osjećaj sitosti i kratkotrajno će vam dignuti razinu šećera, koji će kasnije ipak otići u - masti.

dor-nam1

Za doručak trebate konzumirati lagane namirnice kao što su integralna peciva, mlijeko, jogurt, zobene pahuljice, žitarice, a za slatko odaberite sušeno voće i orašaste plodove. Time ćete dobiti dugotrajniji osjećaj sitosti, a vaše će tijelo imati dovoljno vitamina da izdrži cijeli radni dan i ritam. Brinite o sebi, izdvojite svoje vrijeme kako bi vam tijelo izgledalo fit, ali i da budete zdraviji iznutra!

Oblačno

0°C

Zagreb

Oblačno

Vjetar: 19.31 km/h

  • 13 .12. 2018

    Snijeg 1°C -1°C

  • 14 .12. 2018

    Oblačno 0°C -2°C

Horoskop

Kulinarski recepti