Akcijski popust na operativni zahvat sive mrene čak 2.000 HRK po oku!

 

Oči su organ vida koji predstavlja najvažnije ljudsko osjetilo jer njime doznajemo 90% informacija. Ljudsko oko ima vidni kut od 200˚ i omogućava nam svjesnu percepciju svjetla i dubine, te razlikovanje 10 milijuna nijansi boja. Našom današnjom pričom posjetili smo Očnu polikliniku dr. Vukas, eminentnu oftalmološku ustanovu koja se nalazi u srcu hrvatske metropole, na zagrebačkoj Ilici..."Očnu polikliniku osnovao sam prije dvadeset i pet godina s ciljem da postane jedna od vodećih ustanova u regiji kada govorimo o dijagnostici i kirurgiji oka. Zahvaljujući znanju i stručnosti, kao i velikom trudu i upornosti mojih kolega specijalista i zdravstvenih djelatnika, smatram kako ostvarujemo zadane ciljeve i držimo visoke standarde i kriterije u pružanju usluge našim pacijentima.", rekao nam je dr. Zdeslav Vukas, ravnatelj.

Ocna poliklinika dr. Vukas 2020. o nama 1
Dr. Zdeslav Vukas dugi je niz godina bio konzilijarius u Općoj bolnici Brežice i Ambulanti za očne bolesti Krško, te specijalist oftalmolog u Klinici za očne bolesti zagrebačke Kliničke bolnice Sestara milosrdnica. 1995. godine osniva Očnu polikliniku, a specijalizirao se za laserske operativne zahvate skidanja dioptrije. 2003. polaže ispit za rad na laserima nove generacije u Koelnu, a 2008. godine, nakon edukacije u Munchenu, osposobljen je za rad na Femto i Excimer laserima posljednje generacije. Član je Hrvatskog oftalmološkog društva, Europskog udruženja za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju, te Američke oftalmološke akademije.

Ocna poliklinika dr. Vukas 2020. o nama 9

Ovdje s ponosom ističu kako su pacijentima osigurali najmoderniju tehnologiju, ali i stručnost na najvišoj svjetskoj razini za različita oftalmološka područja - poput dijagnostike, kirurgije prednjeg i stražnjeg segmenta oka te laserske korekcije dioptrije..."Doktorica Jasenka Pičman većim dijelom vodi opću oftalomološku ambulantu, profesor doktor Damir Bosnar subspecijalista je za prednji i stražnji segment oka, a primarijus doktorica Sonja Jandroković glaukomatolog, dok je moja uža specijalnost laserska korekcija svih vrsta dioptrija excimer i femto laserom. Trenutno surađujemo i sa subspecijalistom za prednji segment oka, doktorom Peterom Preskarom iz Slovenije, te vitreoretinalnim kirurgom, profesorom doktorom Stefanom Zenonijem iz Italije.", otkrio nam je dr. Vukas.

Ocna poliklinika dr. Vukas 2020. o nama 3

Formula za uspjeh ovdje se čini jednostavna - porazgovarali smo i s m.sc. Damjanom Žunićem, predsjednikom upravnog vijeća Očne poliklinike dr. Vukas: "Naši su nam pacijenti primarno u fokusu, što se odražava na kvalitetu usluga koje im pružamo. U Očnoj poliklinici dr. Vukas težište nikada nije bilo na broju pregleda ili izvršenih operacija, već da sve ono što napravimo bude prema najvišim standardima. Sinergija starijih, iskusnijih liječnika i mlađih kolega, uz upotrebu najmodernije tehnologije, garancija je vrhunskih rezultata, što su prepoznali i naši pacijenti!"

Ocna poliklinika dr. Vukas 2020. o nama 4Od brojnih problematika, danas ćemo izdvojiti one najčešće...Siva mrena jedan je od vodećih uzroka sljepoće u svijetu, a operacija sive mrene jedan od najizvođenijih operativnih zahvata na očima. Ovaj se minimalno invazivni zahvat izvodi u lokalnoj anesteziji, u potpunosti je bezbolan i traje svega deset do petnaest minuta.

"Napredak tehnologije omogućava nam da, uz otklanjanje mrene, korigiramo i kratkovidnost, dalekovidnost i astigmatizam, pa čak i dioptriju za čitanje. Zbog svega navedenog, ova metoda sve se češće primjenjuje kod pacijenata koji nisu kandidati za lasersku korekciju vida, kao i kod osoba koje ne žele nositi naočale za rad na blizu, što im je, nakon navršenih četrdeset i pet godina, u većini slučajeva potrebno.", otkriva nam prof.dr.sc. Damir Bosnar.  

Ocna poliklinika dr. Vukas 2020. o nama 6Drugi najčešći uzročnik sljepoće u svijetu je glaukom, bolest koja pogađa približno jednu od pet stotina osoba u dobi od pedeset do osamdeset godina. Rizičnoj skupini pripadaju i pacijenti s pozitivnom obiteljskom anamnezom na glaukomsku bolest. Kako bi se bolest sa sigurnošću dijagnosticirala potrebno je napraviti detaljnu antiglaukomsku obradu - analizu vidnog polja, OCT vidnog živca te pregled specijaliste oftalmologa. "Kod određenih osoba oštećenja vidnog živca razvijaju se pri vrlo niskom očnom tlaku, dok, suprotno tome, određene osobe povišeni očni tlak imaju godinama a pritom ne dolazi do oštećenja. U svakom slučaju, važno je držati se uputa stručnjaka, uz obavezne redovne kontrole.", rekla nam je dr. Jasenka Pičman.

Ocna poliklinika dr. Vukas 2020. o nama 7

Što se tiče laserskih korekcija ametropije, u Očnoj poliklinici dr. Vukas upotrebljavaju lasere najnovije generacije i najviših tehnoloških dostignuća. Laserska korekcija dioptrije je učinkovito rješenje, prvenstveno za osobe mlađe od četrdeset godina kojima smetaju naočale ili kontaktne leće. Savršen vid bez dodatnih pomagala uz iznimno kratak oporavak nakon zahvata samo su neki od razloga zbog kojih se za lasersku korekciju dioptrije odlučuje sve veći broj pacijenata, a sve češće i brojni sportaši!

Ocna poliklinika dr. Vukas 2020. o nama 11

Spomenimo i operativne zahvate za različite bolesti mrežnice, kao i mogućnost potpune dijagnostike u općoj i retinološkoj ambulanti te estetske tretmane lica i kirurški estetski zahvat podizanja očnih vjeđa. Ovdje je temeljna ideja da se pacijentima mora pružiti samo najbolje..."Naše su smjernice od osnutka jednake - važno je pratiti trendove u medicini, ulagati sredstva u opremu te educirati djelatnike. Očna poliklinika dr. Vukas ove godine obilježava dvadeset i petu obljetnicu rada. Trud i zalaganje djelatnika poliklinike tijekom godina svrstali su nas među vodeće oftalmološke ustanove regije. Svakim danom pokušavamo biti bolji i našim pacijentima ponuditi više. Smatram kako u tome uspjevamo jer se planovi i ciljevi koje smo zacrtali ostvaruju!", zaključio je  m.sc. Damjan Žunić.

Uz educiran i profesionalan tim, najnovija tehnološka dostignuća te iznimno visok postotak uspješnosti, Očna poliklinika dr. Vukas bez sumnje zadovoljava najviše standarde struke - na zadovoljstvo brojnih pacijenata...

 

Akcijski popust na operativni zahvat sive mrene čak 2.000 HRK po oku!

 

Više pogledajte u video reportaži:

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam