U zagrebačkom Hypo centru održana je prva večer ovosezonskog Dreft Fashion Weeka Zagreb. Prva večer bila je rezervirana za strane dizajnere, a kao medijski pokrovitelj, imali smo priliku vidjeti različite kombinacije poznatih dizajnera.

Večer je otvorio danski brand, Barbara i Gongini čiji je cilj stvoriti avangardnu odjeću, a prevladavali su tamni tonovi u kojima dizajnerica pronalazi nešto poetsko i umjetničko. S njome se složio i glumac Miran Kurspahić kojega je ova kolekcija posebno oduševila zbog usklađenosti muzike i odjeće, dok su mu ostale kolekcije već viđene.  

barbara_gongini

Nakon ovog mračnog, ali poetskog tona, uslijedile su vesele boje dizajnerice Kristine Burje čiji su modeli ponosno hodali u predivnim haljinama maslinaste boje, otmjenim sakoima nijansi plave i bež. Uredniku mode hrvatskog izdanja magazine Elle posebno su se svidjele jakne iz Kristinine kolekcije.  
kristina_burja

Iggy Popović, treći je predstavio svoju kolekciju koju bismo mogli nazvati pravim casual izdanjem. Široke hlače s velikim džepovima, veste s natpisom Iggy te pokoji cvjetni uzorak u isto su vrijeme izgledali i elegantno i sportsko. Saši Joki Iggyijeva se kolekcija posebno svidjela.  

iggy_popovi

Drugi dio večeri otvorili su veseli The Rodnik band izvođenjem rock hitova koji su doslovce rasplesali manekenke. Iza The Rodnik Banda zapravo se krije ime Philip Colbert,a on je zapravo 3 u 1 - kreator, umjetnik i muzičar, osoba koja svoju kolekciju prikazuje istovremeno pjevajući sa svojim bendom. Pjesme razvija na osnovi koncepta kolekcije, a performans koji izvodi uklanja granice između muzike, umjetnosti i mode. U Phillipovoj je kolekciji prevladava kombinacija crvene, crne i bijele boje, sve je bilo vrlo šareno, a posebno bile primjećene torbe u obliku automobile.  

the_rodnik_band

Potom je uslijedila Aba Tomičić Drvar čiji su modeli nosili naočale, a cijela je kolekcija u isto vrijeme izgledala i sexy i otmjeno. Sive, crne i bijele kombinacije odavale su eleganciju žene koja ju nosi, a lagana glazba sve je odlično upotpunila.  

aba_tomii_drvar

Prvu večer Dreft Fashion Weeka zatvorio je Leandro Cano iz Madrida u čijoj je kolekciji prevladavala koža, smeđe i žute nijanse, pleteni materijali, kaputi do poda, pokoji body ali i šareni uzorak.  

leandro_cano

S obzirom na odlične dizajnere, prvu večer ovosezonskog DFW nisu mogle propustiti i brojne poznate osobe među kojima su bile i Leonarda Boban, Lupino, Iva Šulentić, Tatjana Jurić, Zlata Muck, Neven Ciganović i mnogi drugi.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam