Ekipa iz restorana i bara El Toro ne miruje, tako nas nakon zanimljivog koncepta tacos večeri četvrtkom, idući tjedan, u srijedu 15. studenog, očekuje neodoljiva gurmanska večer - prva hrvatska kolumbijska večera. Naime, chef El Tora Mario Mihelj svoju će kuhinju na tu jednu večer prepustiti kolegi iz Kolumbije, chefu Leonardu Fonseci iz restorana El Chato u Bogoti.

Chef Leonardo Fonseca2

Chef Leonardo za one sretnike koji uspiju rezervirati stol u El Toru na vrijeme, osmislio je slijed od pet originalnih kolumbijskih jela kojima će predstaviti svoju viziju moderne kolumbijske kuhinje. Tako će se gostima na tanjuru naći specijaliteti poput pilećeg srca s prezerviranim žumanjkom, fermentiranim začinjenim mlijekom, kiselicom i konfitiranim mladim krumpirom, arepa kolumbiana punjena grahom, hogao šalšom, kiselim lukom i hrskavom svinjskom kožom, kamenice na pari s uljem bora i borovnicama, celer taco sa sporo kuhanim svinjskim obrazima u kukuruznom listu, čili morita umakom i svježim krastavcima te desert "Četiri mlijeka" s crnim ribizlom i kupinama.

El Chato5

Chef Leonardo Fonseca svoje je iskustvo između ostalog stjecao u najboljem svjetskom restoranu Nomi gdje je radio 7 mjeseci, nakon čega se s kolegom iz Nome vratio u Kolumbiju gdje su pokrenuli restoran El Chato u kojem se nalazi na poziciji Head chefa, dok je njegov kolega Executive chef i vlasnik. Restoran El Chato u manje od godinu dana od otvaranja osvojio je nepce istinskih ljubitelja hrane i postao jedan od najboljih restorana u Bogoti, gradu za koji se predviđa da će kroz par godina postati gastronomsko središte latinoameričke hrane i tako preuzeti tu titulu od Lime u Peruu. Zadnjih par mjeseci, Leonardo je odlučio upoznati i nešto drugačije okuse i namirnice i proširiti svoje vidike te radio je u kuhinji najbolje svjetske chefice Ane Roš i njenog restorana Hiža Franko iz koje dolazi u kuhinju El Tora kako bi prezentirao kolumbijsku kuhinju njegovim gostima.

El Chato1
Za desert će se Leonardo udružiti s cheficom Ivanom Čuljak, iskusnom, kreativnom i šarmantnom slastičarkom koja je svoja iskustva stjecala po školama i restoranima diljem svijeta, a veliki dio svog staža odradila je u Čileu.

Inače, Leonardov kulinarski identitet u Bogoti prepoznatljiv je po tehnički besprijekorno pripremljenim jelima, vrlo sofisticiranim i čistim linijama okusa u kojima uvijek naglašava punoću namirnice, dok je njegova prezentacija skladna i moderna. Jedva čekamo uživati u kolumbijskoj večeri i isprobati njegove specijalitete!

El Chato2

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam