Vinarija Medea, već respektabilna u hrvatskom vinskom svijetu, napravila je još jedan veliki korak u svojoj prezentaciji. U sklopu postojećeg objekta vinarije u Vodnjanu otvorena je novouređena kušaonica i trgovina. Pozicionirana je neposredno pored proizvodnih prostora vinarije te tako spaja dva različita, ali vizualno i funkcionalno povezana ambijenta; jedan dinamičan, za goste, a drugi namijenjen zrenju vina i tišini. Osim osnovne namjere kušanja i prodaje vina, posjetitelju je tako omogućen neposredan uvid i u samu proizvodnju.

Medea 3
Naravno, kada pričamo o kušanju vina Medea, tu su dakako i maslinova ulja Salvela; ta su dva brenda vezana vlasničkom strukturom. Niz maslinika prostire se na oko 45 ha zemljišta i vinograda na oko 60 ha, a posebno izdvajamo jedan od najljepših maslinika, kompleks u Barbarigi na samoj morskoj obali, kao i izuzetan vinograd na Punta Grkoli kod Ližnjana, iz kojeg dolazi ponajbolje vino ove vinarije - merlot Punta Greca.

Medea 2
Obje te destinacije, osim svojih gospodarsko-poljoprivrednih potencijala, imaju i iznimne turističke potencijale. U današnje doba eno-gastro turizam je u velikoj ekspanziji. Osim samih proizvoda, gosti vrlo često žele upoznati i lokacije na kojima se uzgaja loza, masline ili neke druge kulture te samu proizvodnju. Svim proizvođačima koji nemaju velike količine, ali zato proizvode visokokvalitetne proizvode, prodaja na kućnom pragu itekako je važan segment poslovanja. Stoga je otvaranje nove kušaonice u sklopu vinskog podruma Medea u Vodnjanu značajan korak u približavanju kupcima.
Interijer je uređen toplo, s puno drva, što se i veže uz vinsku priču, ali u modernoj izvedbi koju potpisuje projektantska tvrtka BB arhitekti. Za vrijeme degustacije u kušaonici, pogled na barrique salu gostima upotpunjuje doživljaj. Na terasi je postavljena velika čelična pergola pod kojom će se vremenom razrasti stara vinova loza, zasađena netom nakon izgradnje postojećeg objekta vinarije.
U kušaonici možete kušati svježa vina linije Medea (Malvazija istarska, Chardonnay, Rose, Merlot, Teran i Cabernet sauvignon), odležanu malvaziju Montiron i moćni merlot Punta Greca te ekstra djevičanska maslinova ulja linije Salvela (istarska bjelica, buža, leccino, leccione i pendolino te blend Aurum) i ekstra djevičansko maslinovo ulje Torčol. Uz degustaciju vina i ulja, gostima se nude također sir i suhe kobasice s lokalnih farmi.

Medea 1
U novoj kušaonici Medea djelatnici vinarije rado će odgovoriti na pitanja o vinima, a želite li ipak vođenu degustaciju ili organiziranu posjetu izvan radnog vremena, potrebno je prije toga najaviti svoj dolazak i rezervirati termin.
Nema sumnje - vinarija Medea sustavno napreduje iz godine u godinu!

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam