Svijet slastica sve nas više očarava, a hrvatski majstori svojim gastro kreacijama oduševljavaju. Delicije koje su u davna vremena bile rezervirane za visoke slojeve društva, danas su dostupne svima i s veseljem kušamo svaku novu inovativnu kombinaciju. Mladi chef Darko Škoranec, član tima zagrebačkog Apetit City restorana, predstavlja četiri čarobne slastice koje nas vode na jedno sasvim neobično putovanje okusima.

Appetit slastice 2

Tarte i domaći sladoled od Butternut buče s jasminom i cimetom jesenski su desert. Smokve u sirupu od agave, s kulijem i domaćim sladoledom od maline s krekerima od đumbirom i dolce latte gorgonzolom slastica su koja zahtjeva dugotrajniju pripremu, no zasigurno će dati jednu novu dimenziju i sinergiju okusa.

Appetit slastice 3

Appetit slastice 1

Mousse od kave i mascarponea s glazurom i brownijem od tamne belgijske čokolade kombinacija je koja korijene vuče iz nekih davnih vremena. Meksički su Azteci prvi počeli upotrebljavati kakao kao slasticu, do ovog današnjeg recepta kakao i čokolada prošli su pravu revoluciju. Danas nam je dostupna i vesele joj se gotovo svi stanovnici svijeta u bilo kojem obliku.

Appetit slastice 4
Sfera od kestena i Zacapa ruma sa spužvom od bijele čokolade i kristaliziranog lisnatog tijesta desert je koji je Darko pripremao s velikim veseljem. Ovaj mladi specijalist, kad su slastice u pitanju, svoje je znanje usavršavao na više tečajeva Gourmandise pod vodstvom vrhunskih svjetskih majstora slastičara. Dio edukacije prošao je u Beču, ali i u ostalim europskim gradovima, da bi danas svim gastro zaljubljenicima u zagrebačkom Apetit Cityiju iz dana u dan priređivao vrhunski doživljaj koji dugo pamtimo.

Appetit slastice 5

Recepte za spravljanje ovih slastica iz snova pronađite u našoj rubrici "Kulinarski recepti".

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam