Svijet slastica sve nas više očarava, a hrvatski majstori svojim gastro kreacijama oduševljavaju. Delicije koje su u davna vremena bile rezervirane za visoke slojeve društva, danas su dostupne svima i s veseljem kušamo svaku novu inovativnu kombinaciju. Mladi chef Darko Škoranec, član tima zagrebačkog Apetit City restorana, predstavlja četiri čarobne slastice koje nas vode na jedno sasvim neobično putovanje okusima.
Tarte i domaći sladoled od Butternut buče s jasminom i cimetom jesenski su desert. Smokve u sirupu od agave, s kulijem i domaćim sladoledom od maline s krekerima od đumbirom i dolce latte gorgonzolom slastica su koja zahtjeva dugotrajniju pripremu, no zasigurno će dati jednu novu dimenziju i sinergiju okusa.
Mousse od kave i mascarponea s glazurom i brownijem od tamne belgijske čokolade kombinacija je koja korijene vuče iz nekih davnih vremena. Meksički su Azteci prvi počeli upotrebljavati kakao kao slasticu, do ovog današnjeg recepta kakao i čokolada prošli su pravu revoluciju. Danas nam je dostupna i vesele joj se gotovo svi stanovnici svijeta u bilo kojem obliku.
Sfera od kestena i Zacapa ruma sa spužvom od bijele čokolade i kristaliziranog lisnatog tijesta desert je koji je Darko pripremao s velikim veseljem. Ovaj mladi specijalist, kad su slastice u pitanju, svoje je znanje usavršavao na više tečajeva Gourmandise pod vodstvom vrhunskih svjetskih majstora slastičara. Dio edukacije prošao je u Beču, ali i u ostalim europskim gradovima, da bi danas svim gastro zaljubljenicima u zagrebačkom Apetit Cityiju iz dana u dan priređivao vrhunski doživljaj koji dugo pamtimo.
Recepte za spravljanje ovih slastica iz snova pronađite u našoj rubrici "Kulinarski recepti".