Napokon! Sigurni smo kako su brojni velikogoričani izgovorili baš tu riječ kada su saznali da će ove jeseni, nakon dvije godine stanke, biti održan tradicionalni festival hrane - Gastro Turopolja. Razlozi su više nego jasni - radi se o manifestaciji koja već dvadeset i jednu godinu obilježava i obogaćuje listopad u Velikoj Gorici i posjetiteljima predstavlja svu raskoš i rad obrtnika.

Gastro Turopolja 2022 10

Nakon tjedna uživanja u gastronomskoj ponudi velikogoričkih restorana te receptima, okusima i mirisima turopoljskih jela, mnogobrojni posjetitelji 21. Gastra Turopolja cijeli su vikend u centru suncem okupane Velike Gorice bili u prigodi kušati gastronomske delicije, upoznati različitost ponude obrtnika, te uživati u raznovrsnim i zanimljivim zabavnim sadržajima. Ideja vodilja organizatora - Udruženja obrtnika Velike Gorice i Turističke zajednice Velika Gorica zapravo je uvijek ista - približiti posjetiteljima rad obrtnika. Naravno, uspjeh Gastra Turopolja rezultat je i sinergije organizatora i grada Velike Gorice.

Gastro Turopolja 2022 3

Gastro Turopolja 2022 4

Iznimnim trudom vrijednih organizatora, koji kontinuirano obogaćuju sadržaje i ponudu za posjetitelje, 21. Gastro Turopolja i 4. Gospodarski sajam ove su godine održani tijekom dva dana a predstavljeni su i noviteti poput Dječjeg Gastra...

Gastro Turopolja 2022 2

Bogat kulturno-umjetnički program, gastro natjecanja, predstavljanje lovačkih društava i različitih udruga kao i obrtničkih proizvoda, eko hrane i suvenira, Dječji Gastro - mogli bismo još dugo nabrajati jer zanimljivosti je doista bilo bezbroj. Istaknimo i tradicionalno natjecanje u pripremi turopoljske kotlovine na kojem je ove godine sudjelovalo 20 ekipa, a najuspješniji su bili članovi Udruge Izvorni običaji. Zbog svega navedenog, zadovoljstvo posjetitelja i izlagača je očekivano, a važnost ove manifestacije neupitna.

Gastro Turopolja 2022 6

Ova tradicionalna manifestacija iz godine u godinu bilježi rast i dokazuje svoju vrijednost za brojne obrtnike jer na najbolji mogući način predstavlja autoktona jela turopoljskog kraja i promovira bogatstvo ugostiteljsko-turističke ponude Velike Gorice. Nema sumnje kako su interes javnosti i broj posjetitelja završne manifestacije - nedjeljnog turopoljskog ručka - sve veći. Izbor je uistinu bio za - "prste polizati"! Gastro Turopolja 2022 7

Obrtnici su svoj rad predstavili na najvišoj razini, zanimljivosti je bilo mnoštvo, a ovogodišnji je Gastro Turopolja imao i svoju maskotu pod nazivom Gastrica...

Gastro Turopolja 2022 9

Gastro Turopolja 2022 8

Sigurni smo kako domaće namirnice i tradicionalna turopoljska jela, ali i inovativne moderne recepture, nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Uvjerili smo se - prisutni su imali isključivo riječi hvale jer Gastro Turopolja je bez sumnje najprepoznatljivija gastronomska manifestacija Zagrebačke županije. Vrijedni organizatori, Udruženje obrtnika Velike Gorice i Turistička zajednica Velike Gorice, ističu kako je temelj svega suradnja s obrtnicima te naglašavaju važnost podrške pokrovitelja.

Gastro Turopolja 2022 11

Zadovoljstvo prikazanim programom i ovogodišnjim odazivom posjetitelja dodatno obvezuje...vidimo se na slijedećem Gastru Turopolja u Velikoj Gorici!

Više pogledajte u video reportaži:

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam