Svojim jubilarnim 30. izdanjem "Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom", zabavno-edukativna interaktivna vinska radionica prilagođena i znalcima i ljubiteljima vina koji tek uče, predstavila je vina Barun. Novi prostor održavanja "Vinskih razgovora" je zagrebačka Barcaffé espresso akademija. Prisutnima se svidio lijepo uređen prostor koji je ujedno i caffe bar u kojem svi kavoljupci mogu uživati u svojoj omiljenoj šalici kave.

Vinski razgovori vina Barun 1

Vina Barun brend je iza kojeg stoji obitelj Barundić. Josip Barundić (punog imena Joseph-Stephane Špoljar Barundić) odrastao je u Francuskoj, no odlučio je obnoviti obiteljske vinograde te su on i njegova supruga Mara uz puno truda i ljubavi stvorili vinariju koja danas nudi tri mirna i tri pjenušava vina. U Dolini Kardinala, u Krašiću, točnije u Brezariću, imaju vinariju s lijepo uređenom kušaonom u kojoj primaju goste uz najavu.
Publiku "Vinskih razgovora" Josip Barundić je osvojio neposrednošću i jednostavnim pristupom komunikaciji, ali i vinima. Kušala se paleta vina Barun: pjenušac Manzoni Elegance Extra brut, pjenušac Le Rosé od crnog pinota, Graševina, Manzoni, Marquis Pinot noir i za kraj slatki pjenušac Amoureux Muscat.

Vinski razgovori vina Barun 3
Svi su složili da su pjenušci i vina izuzetno dobri, a mnogima je posebno privlačan i zanimljiv bio muškatni pjenušac Amoureux Muscat Extra sec. Đurđica Marković je zaključila da je to vino za doručak, ručak i večeru, a stilistica Alma Premrl Zoko, na tragu svoje struke, dodala je kako bi to trebalo biti službeno piće svih modnih događanja.
Sve je oduševio crni pinot Marquis. Kao što je rekla Irena Lučić iz udruge Vinoljupci: "Ovo je tipični školski primjer crnog pinota. Sjesti i uživati u njemu - nema dalje!"
Na "Vinskim razgovorima" se tradicionalno poslužuju plate sa sirevima i suhomesnatim proizvodima, a prate ih kruhovi iz omiljene zagrebačke pekare Bread Club koja radi kruh s prirodnim kvascem. Ovaj put su to bili kruh od pira, kruh od heljde i bijeli kruh Deda. Zanimljivo je da se svaki put u publici povede rasprava o kruhu - oni kojima je ovo prva prilika probati ih, budu doista oduševljeni, dok su im drugi s ponosom pričaju kada su ih ili koliko često kušali te koji im je od tih proizvoda omiljeni.

Vinski razgovori vina Barun 4
Josip Barundić je trenutno još uvijek zaposlen, a vinariju uspijeva voditi zahvaljujući obitelji, posebno supruzi Mari koja se brine o vinariji i o kući, a vrlo često je upravo ona ta koja vodi prezentacije, posebno na vinskim festivalima i sajmovima. Najstariji sin, željan rada i znanja, studira agronomiju pa je za očekivati da će za koju godinu, kada se Josip u potpunosti posveti vinariji, ona imati i enologa. Vinograde šire pomalo, a cilj im je imati 10-ak hektara. Nema sumnje - vinarija Barun postat će snažan i prepoznatljiv brend.
Nebojša Subanović je komentirao cijene, tj. naglasio je da je u ovom slučaju omjer cijene i kvalitete jako dobro pogođen. Zanimljiv je komentar Sunčane Barušić, nekadašnje urednice Dobre hrane, koja je zaključila da su vina stilski prepoznatljiva, tj. iako su vrlo sortna, da se u svakom osjeti potpis Josipa Barundića, što je odlika pravih vinara - da se u vinima prepoznaje njihov rad.

Vinski razgovori vina Barun 2
"Iznimno sam zadovoljan što smo konačno našli adekvatan prostor koji nam je ustupila Barcaffe Academia, idealan za ovakva druženja "oko stola", s puno svjetla i ugodnih trenutaka...", rekao je Tomislav Stiplošek te s puno emocija nastavio: "Posebno sam ponosan što su ovo bili jubilarni 30. Vinski razgovori i čini me izuzetno sretnim što ta priča ima svoj život i što ljudi uvijek vole doći i uvijek mogu naučiti nešto novo. Ovaj put smo doveli Josipa Barundića, vinara s kojim se družim 10-15 godina; uostalom, njegovo prvo predstavljanje javnosti je bilo kod nas u TV emisiji koju smo tada radili, tako da se ovime sve jako lijepo zaokružilo. Zahvaljujem kolegama koji nas podržavaju, dolaze i eto...Idemo dalje, vidimo se na idućim Vinskim razgovorima!"
U međuvremenu, Stiplošeka i njegov tim možete naći u "Našoj priči" by Flâneur, u Kamaufovoj 22; zapratite ih na njihovim Facebook i Instagram profilima gdje možete vidjeti njihovu ponudu, a od ponedjeljka pripremaju i promotivnu ponudu s Barun vinima!

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam