Da bismo znali prepoznali ljutnju, dobro je znati kako se može manifestirati.

Vrste ljutnje:

1. Pritajena/skrivena ljutnja

Osoba ima osmijeh sa spuštenim obrvama. Glumi nevinašce, a ponaša se neprijateljski i ratoborno.

2. Ignoriranje drugih

Takvi ljudi jednostavno okrenu leđa. Ne žele razgovarati i ignoriraju. Nekulturno, zar ne? To je oblik kazne. Kada ste ljuti na koga, to mu i recite, kao i zašto ste ljuti. Šutnja je najlošiji oblik komunikacije. Šutnjom se ništa ne rješava, problem i dalje ostaje. Kad-tad morat će te ga riješiti, a pritom i progovoriti.

3. Napad i ponižavanje

Osobe izravno napadaju s ciljem da povrijede, ponize i okrive drugoga. Svoje probleme prebacuju na tuđa leđa. Rabe ružne riječi.

4. Urlanje, psovke i vika

Psovke i vikanje znak su da osoba gubi kontrolu. Osobe koje psuju, urlaju i viču zaista imaju ozbiljan problem s vlastitom ljutnjom. Riječ je o osobama kojima je ljutnja najbolji prijatelj. Vrlo su opasne. Zaobilazite ih.

2018. She pomirenje

5. Zahtjevi, ucjena i prijetnje

Kada se počnu rabiti ucjene i prijetnje, osoba je potpuno izgubila kontrolu.

6. Fizičko nasilje, proganjanje, opsesija

Osobe počinju verbalnim nasiljem. Stalno nešto prigovaraju, prijete, "ronzaju" i pritom opsesivno prate osobu kojoj se obraćaju. Ako osoba kojoj se obraćaju ne reagira, njihova ljutnja postaje još veća i tanka je nit do fizičkog obračuna.

7. Djelomično kontrolirana ljutnja

Osobe namjerno napadaju druge kako bi postigle cilj. Kada ga postignu, prestaju s napadom i to pripisuju spletu nesretnih okolnosti. To je vrlo opasan oblik nasilja.

8. Histerija, zaslijepljena ljutnja

To je oblik ljutnje kada osobi padne mrak na oči. Takva osoba ne može izaći na kraj s ljutnjom. Bolje joj se maknuti s puta. Geslo je te osobe “Ubij ili ćeš biti ubijen”. Nemojte se nikada dovesti u to stanje jer biste mogli napraviti nešto zbog čega ćete žaliti cijeloga života.

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam