Čaša vam je na pola puna ili prazna? - ovo pitanje naizgled dijeli optimiste od pesimista. Iako pozitivan stav prema životu blagotvorno djeluje na zdravlje i pesimizam, iako možda zvuči nevjerojatno, ima svojih prednosti.

I u pesimizmu može biti nešto dobro, ranija istraživanja pokazala su da su pesimisti bolji u ljubavi.

par 2

Pesimisti

Imaju snažnije ljubavne veze

Umjerena doza negativnosti u ljubavnoj vezi može biti dobra stvar, utvrdila su brojna istraživanja. Prema njima pesimisti imaju snažnije veze. Optimistični parovi vjeruju da će se problemi već nekako riješiti bez da se imalo oko toga potrude. Pesimisti imaju niža očekivanja zbog čega se i više trude kako bi uspjeli.

Uvjerljiviji su i produktivniji od optimista

Pesimisti znaju da uvijek nešto može poći po zlu pa se vole pripremiti i za najgori scenarij. Oni uvijek razmišljaju unaprijed, planiraju i savjesni su u izvršavanju zadataka. Bolje se pripremaju nego optimisti, a istraživanja su potvrdila i da lakše ljude uvjere u nešto nego njihove pozitivnije kolege.

Oni su "ziheraši"

Optimisti su skloniji riziku dok su pesimisti "ziheraši". Oni donose odgovorne odluke, a sve zato što vole uvijek biti korak ispred svih. Oni vole stvari držati pod kontrolom, piše Care2.com.

par 3

Optimisti

Imaju zdravije srce

I dok pesimisti imaju uspješniji ljubavni život, optimiste krasi bolje zdravlje. Oni dvostruko rjeđe imaju problema sa srcem nego drugi ljudi, potvrdila je 11-godišnja studija provedena na 5000 ljudi. Također, rjeđe ih muče kolesterol i povišeni šećer u krvi.

Imaju jači imunitet

Pozitivan stav blagotvorno djeluje na imunološki sustav, a studije su potvrdile da su optimisti otporniji na bolesti nego pesimisti.

Oni su otporniji

Za razliku od pesimista optimisti se lakše oporavljaju od problema. Oni ne krive sebe što nisu dobili posao, već u tome vide priliku da nešto poprave. Pesimisti će to analizirati i najvjerojatnije svu krivnju svaliti na sebe što će ih još više unazaditi.

Izvori: www.bljesak.info; She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam