Dom smatramo mjestom na kojem skupljamo pozitivnu energiju, relaksiramo se i punimo baterije. U domu se trebamo osjećati sigurno, ugodno, toplo i veselo. Što ako se ne osjećamo tako? Kako je moguće da je to tako? Dizajneri interijera i feng shui učitelji nas upozoravaju na ovih 6 razloga…

Gdje su biljke i cvijeće?

Dom bez bar jedne biljke nije dom, reći će vam stručnjaci za uređenje interijera! Zeleno lišće i svježe cvijeće donesi svjetlost, osvježenje i više zraka u domu. Cvijeće će oživjeti prostoriju, a neke studije su pokazale da i prisutnost biljaka u domu smanjuje stres. Nije li to dovoljno razloga da odmah odete do najbliže trgovine i kupite biljku? Feng shui stručnjaci savjetuju da to bude bambus koji donosi sreću ukućanima. Izbjegavati kaktuse i biljke oštrih listova. Brinite se dobro o biljkama.

Jedino osvjetljenje se nalazi na stropu

Ako su u vašoj dnevnoj sobi ili kuhinji jedino svjetlo ugradbene stropne žarulje ili neki slabašni luster, onda imate ozbiljan problem! Halogenke jesu moderno osvjetljenje, ali nisu i dovoljan izvor svjetla. Obavezno opremite dom i lampama koje će vam dodatno osvijetliti prostoriju i bolje ćete vidjeti što radite. Osim toga, toplije osvijetljena prostorija pridonijet će boljem raspoloženju ukućana. Ne zaboravite svijeće.

dom

Nemate čist i prohodan ulaz u dom

Feng shui učitelji savjetuju da ulaz u dom mora biti uredan i čist ako želite da vam se pozitivna energija ušeta u dom! Ispred ulaznih vrata ne ostavljate vrećice za smeće ili kantu, a u predsoblju ne smije biti previše stvari ni nereda, a posebno nabacanih cipela. Na ovaj način ćete lakše otjerati negativnu energiju, a širom otvoriti vrata pozitivnoj!

Fokusna je na TV

Idealna fokusna točka u dnevnoj sobi, kao i u svim romantičnim ili obiteljskim filmovima, bi trebao biti kamin, a ne TV. No, dobro? Tko ima kamin? Zapravo, TV treba postaviti na neku manje značajnu točku dnevnog boravka, a najbolje bi ga bilo držati u dobrom, starom regalu gdje se može zatvoriti dok se ne koristi. U spavaćim sobama TV ne dolazi u obzir. Prebacite odmah TV u dnevni boravak ili prostoriju u kojoj ne spavate. Ako gledate računalo ili televizor prije spavanja, smanjujete mogućnost da ćete se uspavati, a posljedice ćete sigurno osjetiti ujutro!

Blagovaonica vam je u plavoj boji

Ako vam se čini da boje nemaju veze s apetitom, varate se. Neki istraživači su pronašli da boja vaših tanjura i blagovaonice utječe na apetit. Plava boja će "ubit" apetit i odličan je saveznik ako želite smršaviti. Ako ste spremili svečanu večeru ili slavite, sigurno ne želite da vaši gosti ne probaju specijalitete koje ste pripremili za njih. Osim toga, plava boja je dobar izbor za spavaću sobu jer poziva na snove, dok je prehladna za mjesto gdje se okuplja obitelj i objeduje. Tu treba dati prednost toplim bojama.

Bezličnost - Nemate šarene detalje

Kada birate jastuke ili tapete dopustite sebi malo slobode. Pomiješajte boje i strukture i dajte svom domu identitet. Domovi koji su obojeni samo u jednu boju, bez šarenih i zanimljivih detalja podsjećaju na bolnice i sterilne prostore gdje nema mjesta za pozitivnu energiju. Nabavite neki feng shui detalj, odaberite tapetu za jedan zid ili obogatite sofu veselim jastucima.

lovesensa.rs

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam