Slobodno možemo reći da muškarci ne vole komplicirati kad je komunikacija u pitanju. Rijetko njihove riječi imaju neko skriveno značenje. No, kao i u svemu, ima izuzetaka.

U odnosima seksualno emotivne prirode žene se često daju zavesti riječima pa ne promišljaju o tome što je muškarac doista želio reći određenom rečenicom. Ili pak, poučeni iskustvom, zapadamo u nepoželjno stanje u kojemu sve provjeravamo i više nego je potrebno te ne vjerujemo drugoj strani. Tako je za žene postala vječita dilema: Što muškarci misle kada nešto govore? Prije svega, trebate znati da muškarci ne vode tako kompleksnu komunikaciju kao žene i u većini slučajeva ne govore "između redova". Naravno, ima izuzetaka. Donosimo vam ih u nastavku teksta.

Trenutno nisam za ozbiljnu vezu

To je definitivno ono što žene ne žele čuti, no kada muškarac to kaže onda to doista i misli. To ne znači da ne želi ništa imati s vama, nego da mu neki dublji i čvršći odnos, koji ide dalje od seksa i zabave, nije u planu. No, ako s vremenom shvati da mu je stalo do vas, onda će vam to vrlo jasno dati do znanja.

Žene često uđu u takvu površnu vezu, nadajući se kako će to s vremenom prerasti u nešto ozbiljnije jer će se partner zaljubiti u njih ili će ga one već nekako pridobiti za svoje naume. U tom slučaju ona mora biti spremna na rizik, jer se situacija ne mora odvijati u tom smjeru. A to za posljedicu ima povrijeđenost i slomljeno srce. Muškarce to neće posebno mučiti, jer se može povući iz takve veze bez puno negativnih emocija.

Trebali bi malo usporiti

Kratko i jasno (a i vjerojatno bolno za suprotnu stanu), ove riječi znače samo jedno: on želi seks i ništa više. Neće vam se to svidjeti, ali bolje je svakako znati odmah na početku što možete očekivati od veze. I zapravo, kada vam muškarac to kaže, misli prije svega da vi, a ne on treba usporiti. Muškarac to obično kaže kada dođe vrijeme da vas upozna sa svojim prijateljima ili kada vi očekujete od njega da vam se redovno javlja i da budete uključeni u njegove svakodnevne planove. Ako ne želi taj korak dalje koji vodi prema ozbiljnijoj vezi reći će vam da usporite.

pisaca masina

S koliko si muškaraca bila do sada?

Ovdje je potreban oprez! Kada muškarac postavi ovakvo pitanje, već je ionako izgubio. A pitanje ukazuje na to da želi "obilježiti" svoj teritorij. Naravno da bi svaki muškarac volio imati rado pored sebe ženu koja je imala vrlo malo partnera (ili najbolje nijednog do tada), ali kako je svjestan da je to u današnjem društvu i načinu života vrlo nerealno očekivanje, onda je ovim pitanjem želi bolje procijeniti. Muškarcu je u ovome trenutku, kada postavlja pitanje, bitno i da mu partnerica potvrdi i da je bolji od drugih. Zato je bolje, za njega i za vas, jednostavno ne odgovoriti na to pitanje, naročito ako ste imali veći broj partnera. Jer, teško da ćete izbjeći predrasude i osuđivanje. Budimo mudre, ako ništa drugo!

Ona mi je samo dobra prijateljica

Žene često znaju čuti od svojih partnera ovakvu izjavu. I ako sumnjaju, ne znači da su nepovjerljive i ljubomorne. Jer, uvijek je pitanje što se krije "ispod" toga prijateljstva - često se, naime, pokaže da netko od "prijatelja" krije neke druge želje i nadanja. Ako vaš partner često s prijateljicom izmjenjuje poruke ili je u kontaktu, onda doista ima mjesta za propitivanje. Naročito ako je riječ o bivšoj djevojci. Ako je pak riječ o osobi koju on poznaje jako dugo i nikada s njom nije imao ništa, tada bi i mogla biti riječ o "samo prijateljstvu".

Htio bi se samo malo maziti/ležati pored tebe

Ova izjava može imati dvojako značenje, ovisno o vrsti i duljini važe veze. Ako ste već dugo u ozbiljnoj vezi, onda bi rečenica trebala značiti da je vjerojatno jako umoran ili je imao težak i stresan dan i želi se doista samo maziti i opustiti. Osim toga, možda mu je maženje potrebno za daljnjih poticaj, nešto kao dobar početak…

Ako vam muškarac ovo kaže nakon drugog ili trećeg izlaska, onda to sigurno ne znači da se želi samo maziti s vama nego se istinski nada kako će priča završiti seksom.

Izvor: Sretna.hr

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam