Preko 90% svega što radimo u našem životu obavljamo na svjesnoj razini (čitanje, slušanje, učenje, govor, razmišljanje, analiziranje, planiranje…). Za čudo, našim životom upravlja naša podsvijest… vjerovali ili ne!

Naša SVIJEST - je analitička, školovana, racionalna, te kada se njom služimo, tada razmišljamo, promišljamo, pitamo, savjetujemo, pitamo za savjet, slušamo, govorimo, čitamo, gledamo… tada "vanjski svijet" utječe na nas i na naš život - tada smo izloženi "manipulaciji" ili programiranju.

Naša PODSVIJEST - je primitivna i ponaša se poput djeteta.

Pronašli smo jedan zanimljiv test zahvaljujući kojem možete saznati puno toga o svojoj podsvijesti, prenosi uspesnazena.com.

Isključite na neko vrijeme svoju logiku - pitanja su fokusirana na igru s vašom podsvijesti. Ne dajte si vremena za razmišljanje!

Uzmite papir i olovku i pišite prvu stvar koja vam padne na pamet.

podsvijest

Pitanja:

1. Zamislite kako idete s nekim kroz šumu. Tko bi to mogao biti?
2. Krećući se po šumi ugledali ste, nedaleko od sebe, životinju. Koja je to životinja?
3. Što se događa nakon što su se vaši pogledi sreli?
4. Nastavljate ići kroz šumu. Izlazite na livadu na kojoj ste ugledali kuću iz svojih snova. Kako biste opisali njenu veličinu?
5. Je li kuća vaših snova ograđena?
6. Vi ulazite u kuću. Idete u blagovaonicu da pogledate stol. Opišite što vidite na njemu i oko njega?
7. Napuštate kuću kroz stražnja vrata. I vidite šalicu na travi. Od kojeg materijala je napravljena?
8. Što biste učinili, ugledavši tu šalicu?
9. Dolazite do kraja dvorišta. Tamo vidite potočić. Koliki je?
10. Kako planirate prijeći potočić?


Odgovori na sva ova pitanja koji ste dali, demonstriraju vaše vrijednosti i ideale. Evo, kako…

1. Čovjek koji ide pored vas - najvažnija je osoba u vašem životu.
2. Veličina zamišljene životinje - to je, zapravo, veličina vaših problema unutar vaše podsvijesti. Što je veća životinja, time vam je teži život.
3. To, kako reagirate na neočekivani susret u šumi - pokazuje najbolji način za rješenje vaših postojećih problema (agresivan, pasivan ili bijeg).
4. Veličina kuće koju ste ugledali - to je veličina vaših ambicija. Ako je ta kuća prevelika - moguće je da imate prevelika očekivanja od života.
5. Ako ograde nema - vi ste otvoren i slobodan čovjek. Ako kuća ima ogradu - vi cijenite osobni prostor, i to isto očekujete i od drugih. Odnosno, nikad nećete ući u osobnih prostor drugih bez dozvole.
6. Ako u blagovaonici niste ugledali ljude, hranu na stolu, onda postoji velika vjerojatnost da ste duboko nesretni.
7. Čvrstina i dugovječnost materijala, od kojeg je napravljena šalica - to je ono koliko smatrate da su snažni odnosi u vašoj obitelji. A možda je to plastična čaša, staklena, papirnata? Najvjerojatnije ste u brizi za budućnost svoje obitelji. Ako je šalica u vašoj podsvijesti bila keramička, porculanska ili metalna - znači, nemate o čemu brinuti.
8. Ono što vi učinite s tom šalicom u svojim mislima - karakterizira vaš odnos s čovjekom iz pitanja br. 1.
9. Veličina potočića - to je veličina vaše strasti u ljubavnim odnosima.
10. Što je "mokriji" način prelaženja potoka, time je veći značaj strasti u vašem životu.

Test možete prolaziti ponovo i ponovo i to svakih nekoliko dana. Vjerujemo kako će se neki odgovori razlikovati od prethodnih.Morate znati da ovaj test odražava, ne osnovne psihološke karakteristike vaše osobnosti, već psiho-emotivno stanje u datom trenutku.

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam