Nedavno sam u jednom vagonu prigradskog vlaka svjedočila prizoru - sva sjedala zauzeli su muškarci u punoj snazi, a sve žene su stajale. Bilo je to nekako žalosno za vidjeti. Zapitala sam se bi li meni, da sam muškrac, bilo neugodno sjediti dok žena pokraj mene stoji.

Naišla sam na još jedan primjer koji je dokaz kako je pravih muškaraca danas sve manje: djevojka s malom bebom u jednoj ruci, vrećicama u drugoj i ruksakom na leđima stajala je u vlaku. Tri mlađa muškarca (30-tih godina) sjedila su pokraj nje i niti jedan se nije želio ustati. Zapitala sam se: "Kakvi su prema ženama s kojima žive?". Na kraju je mladoj majci mjesto ustupila žena.

Ovakve i slične situacije postale su nažalost svakodnevna pojava. Zato ne čudi što se ženama srca tope kada naiđu na pravog džentlmena, na nekoga tko će i najmanjom sitnicom pokazati da mu je stalo, da je nesebičan, pošten, suosjećajan i da poštuje ženu s kojom je u vezi. Ponekad se čini da takvi muškarci postaju vrsta kojoj prijeti izumiranje.

par 4

Foto: Dreamstime

Ovih 9 malih navika prakticiraju pravi muškarci:

Otvaraju ženi vrata

Kada muškarac ženi otvori vrata, ona se automatski osjeća bolje, kao dama koju njezin muškarac poštuje. Prvai muškarac vrata će otvoriti i ženi koju ne poznaje, i sigurno se neće gurati kako bi, npr. ušao u autobus prije nje.
Sačuvat će zadnji zalogaj za nju

Ta mala gesta otkriva koliko je muškarac nesebičan. Onaj tko razmišlja na taj način sigurno ne bi mirne savjesti sjedio dok majka s djetetom pokraj njega stoji. Nema gore nego živjeti s nekime tko misli samo na sebe.
Nije im problem provoditi vrijeme s njezinom obitelji

I to opet pokazuje da je nesebičan i kako mu je važno da je žena koju voli sretna. On na odlazak njezinoj obitelji neće gledati kao na nešto "što mora odraditi", već će te trenutke iskoristiti kako bi još bolje upoznao ženu koju voli.
Ponosno predstavljau svoju dragu svakome

Jer, to je žena koju voli i pravom muškarcu nije neugodno pokazati to u javnosti. Također, ulaziti negdje prvi i ostaviti svoju ženu metrima iza sebe je prizor koji srozava ugled svakog muškarca bez obzira koliko lijep i uspješan bio.
Darovat će joj nešto bez nekog razloga

Pravi muškarac će to napraviti samo da bi razveselio voljenu ženu. To pokazuje kako je njezina sreća njemu izuzetno važna i da je voli gledati nasmijanu. Koja žena ne bi željela takvog muškarca pokraj sebe?
Uvijek su spremni zaštititi ženu

Pravi muškarac neće dopustiti da mu netko maltretira njegovu ženu ili terorizira nekoga slabijeg od sebe. Jednostavno ne može ostati hladan na takve situacije.
Poljubit će je u čelo, onako usput

Napravit će to jer želi da ona zna koliko je voli i da je spreman napraviti sve za nju. Želi joj poručiti da se uz njega može osjećati sigurno.
Neće dopustiti da žena nosi teške torbe i vrećice

Muškarac koji hoda pored žene s rukama u džepovima dok ona tegli stvari iz trgovine, prije bi se mogao nazvati mekušcem nego muškarcem. To pokazuje koliko ne poštuje ženu, koliko je sebičan i koliko ga zapravo nije briga za nju i to kako se ona osjeća.
Pomažu ženi da obuče kaput

Opet jedna sitnica koja otkriva puno. Pokazuje da muškarac poštuje ženu i želi da se ona uz njega osjeća ugodno. Ako pazi na takve sitnice, pazit će i na puno ozbiljnije stvari u zajedničkom životu.

Autor: Tina Kos

Izvor: 24sata.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam