Ne želimo vas učiti o seksu, nismo u osnovnjaku. Svjesni smo da svatko od nas najbolje poznaje svoje tijelo i najbolje zna što mu odgovara. No, čak i ako pripadate kategoriji seksperata, donosimo nekoliko mogućih novotarija. Ipak je ponavljanje - majka znanja.

1. Seks umanjuje učinke stresnih situacija
Pored očitih beneficija za ostanak u formi, istraživanja pokazuju kako seksualni čin smiruje živce, snižava krvni tlak i umanjuje stres. Zašto ne biste prije neke važne prezentacije koja vas očekuje u uredu, zgrabili partnera? Vjerovali ili ne, sudionici jednog eksperimenta vezanog uz govorništvo, a koji su imali odnošaj prije govora, bili su pod manjim stresom.

2. Osjećat ćete se bolje kada ste bolesni
Istraživanja pokazuju da uzbuđenje i orgazam pojačavaju vaš imunološki sustav. Dobro, nemamo ništa ni protiv toploga čaja ili juhice, kad se baš osjećate grozno, ali ovo smo isprobale i - djeluje. Na kraju krajeva, oznojit ćete se i instant sniziti temperaturu.

3. Lubrikanti olakšavaju postizanje orgazma
Gotovo 50% muškaraca i žena koji koriste lubrikant, u istraživanju University Center for Sexual Health Promotion, izjavili su kako je lakše doživjeti vrhunac uporabom ovog pomagala. Kad smo već kod lubrikanta, ako ste ljubitelj zdravog života, znajte da se kokosovo ulje može koristiti gotovo u svemu, pa čak i kao lubrikant. Dakle, posve je prirodnog, dugotrajnog i antigljivičnog djelovanja. Tko bi rekao?

4. A najviše orgazama postižu…

Lezbijke. Studija koja je istraživala odnos između seksualne orijentacije i orgazma, otkrila je kako heteroseksualke dožive orgazam u 61,6% slučajeva, a homoseksualke u 74,7%. Najgore su prošle biseksualke. Unatoč svom širokom rasponu partnera, orgazam ih postiže oko 58%. Popisu žena s najviše orgazama pridružile su se i crvenonose, žene koje koriste Android uređeje, žene u "ozbiljnijim" godinama… Naravno, Amerikanci su dodali i glasačice republikanaca.

5. Kalorije
Ako vas baš zanima, jedna žličica sperme sadrži 36 kalorija.

sexy

6. Trening i seks
Iako neki tvrde da se za vrijeme treninga može doživjeti orgazam, nitko nam se još time nije zaista pohvalio. Šalu na stranu, protok krvi do genitalnog područja veći je nakon treninga, prema jednoj studiji, što pospješuje seksualne funkcije. A i povećava se razina testosterona, pa je vjerojatno da ćete biti "raspoloženi". Da skratimo, seks je izvrstan dodatak treningu, kažu kanadski istraživači - razina intenziteta za vrijeme seksa gotovo je jednaka kao dvije trećine intenziteta vježbanja.

7. Menstruacija
Ako imate neredovite cikluse, na vrhu vašeg popisa pomagala za redovitije menstrualne cikluse trebao bi biti seks. Istraživači sa Stanforda i Sveučilišta Columbia pokazali su kako žene, koje su imale seksualne odnose barem jednom tjedno, imaju redovitije cikluse. Dobro, ne vjerujemo da bi vam baš nešto ovakvo savjetovao vaš ginekolog.

8. Smartphone i seks
Jedan od pet . Da dobro ste pročitali. Jedan od pet ispitanika koristi smarthphone za vrijeme seksa. Prema anketi Harris Interactive, odrasli u rasponu od 18. do 34. godine, koriste smartphone za vrijeme seksa. Bilo bi malo čudno da dižu statuse na Facebooku ili da Tweetaju, zar ne?

9. Uloga čarapa
Čarape bi mogle biti ključ vašeg orgazma. Dobro, možda čarape neće magično izazvati orgazam, ali mogu riješiti problem blokade orgazma, prema nizozemskoj studiji. Dok su mjerili postizanje orgazma, otkrili su da je većina ženskih sudionika istraživanja imala pritužbu na hladna stopala. Nakon što su im stavljene čarape, postotak postizanja orgazma porastao je s 50 do 80%. Možda moramo u shopping slatkih čarapica, a vjerujemo da se ni partner neće previše ljutiti, pogotovo ako imate sreće i naletjeli ste na fetišista koji obožava čarape.

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam