Postoje trenuci u vezama kada se stvari otmu kontroli i vi se pretvorite u čangrizavu osobu koja je sposobna na vidjelo izvući sve prljavo rublje ne bi li povrijedila drugu stranu. Želite li sljedeću svađu odraditi diplomatski i izvući deblji kraj, savjetujemo vam da nastavite čitati i proučite stvari koje nikada ne bi trebali raditi.

Generaliziranje

Započinjete li svoj argument s "Ti uvijek…" odmah stanite, dok još nije prekasno. Generaliziranje će kod partnera izazvati defenzivan stav, a to nikako ne želite. Nastojte razumijete njegove obrasce ponašanja i zajedno ih mijenjati, ako postoji potreba za time.

Uspoređivanje sadašnje veze s prijašnjima

Bivše veze zabranjena su zona, posebice kada se nalazite u svađi. Ono što je bilo nekada ostavite iza sebe, nema potrebe za izvlačenjem prljavog rublja jer je svaka veza jedinstvena.

pusa

Uspoređivanje partnera s njegovom mamom

Kritiziranje partnerovih roditelja, ili uspoređivanje s njima nikada ne završava dobro. Bez obzira na to koliko vas on "povlačio za jezik", nikada nemojte dopustiti da stvari izmaknu kontroli. Imajte na umu da vaša bolja polovica voli i vas i svoje bližnje te nastojte ne povrijediti njegove osjećaje.

Ispravljanje gramatičkih pogrešaka tijekom svađe

Tijekom razgovora, posebice ako teži ka svađi važno je partnera tretirati kao dostojnog "protivnika". Ispravljanje njegovih gramatičkih grešaka samo će ga dodatno razljutiti ili čak i potencirati novu svađu.

"Moramo razgovarati"

Imate li potrebu raspraviti neki događaj s partnerom početak razgovora nikako ne bi trebao počinjati zapovjednim tonom kojeg podrazumijeva rečenica "Moramo razgovarati!". Dobar temelj za razvijanje komunikacije može biti i uljudna molba poput "Možemo li, molim te, razgovarati?".

Auto: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam