Skupina znanstvenika provela je istraživanje o utjecaju naših prehrambenih navika na naš tjelesni miris. Kao mjerodavnu jedinicu testirali su miris ispod pazuha koji drže drugim najvažnijim ljudskim mirisom. Prvi je genitalni, kao što ste vjerojatno i pretpostavili.
Postoji par bitnih faktora koji utječu na ljudski miris. Jedan od njih je genetika, a ostali su bolesti, emocionalno stanje, reproduktivni status i prehrana. U istraživanju koje je provedeno sudjelovale su dvije skupine muškaraca.

meso1

Naravno, jedni su jeli meso, a drugi nisu. Na kraju tog prehrambenog eksperimenta obje skupine muškaraca su obrisali svoje pazuhe te je dotične vatice znoja mirisala skupina žena.

meso2

Nakon nekog vremena eksperiment je ponovljen, međutim ovoga puta su te dvije skupine muškaraca zamijenile svoj način prehrane. Rezultat je bio zapanjujući - muškarci koji nisu jeli meso u oba eksperimenta su ljepše mirisali!

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam