8 savjeta kako usrećiti prijatelje, ali i sebe!
Zahvaljujući prijateljstvima koje imamo naši životi su sretniji. Dobri odnosi i bliske veze s drugim ljudima najvažniji su element za sretan i ispunjen život.

Kada smo okruženi dragim ljudima koji su sretni i sami se osjećamo bolje. Prijateljstva je potrebno održavati i ulagati u njih, a na taj način usrećit ćemo svoje prijatelje, ali i sebe. 

1. Dobra komunikacija

Dobra komunikacija je najvažniji element u svakom odnosu, a posebno u prijateljstvu. Kada se osjećamo dovoljno opušteno i ugodno s nekom osobom, lako nam je biti iskren i reći sve što mislimo. No, ključ dobre komunikacije je razmišljati i o tuđim osjećajima. Prijateljstvo ne znači da se u svemu slažemo, ali znači da poštujemo druga mišljenja.

prijatelji1

2. Slušanje

Ponekad u razgovoru više razmišljamo o tome što ćemo odgovoriti umjesto da slušamo što nam osoba govori. Dobar slušatelj pokazuje da mu je stalo do druge osobe i onoga što ona govori.

3. Provodite vrijeme zajedno

U svaki odnos potrebno je ulagati svoje vrijeme i pokazivati interes za drugu osobu. Iako većina ljudi ima malo slobodnog vremena, svoje vrijeme treba prilagođavati zajedničkim mogućnostima kako bi prijateljstvo trajalo.

prijatelji2

4. Iskrenost

Iskrenost gradi povjerenje između prijatelja. Prijatelj od nas očekuje da budemo iskreni i da mogu imati povjerenje u nas. Ponekad kažemo ono što oni možda ne žele čuti, stoga je važno misliti na njihove osjećaje.

5. Cijenite ono dobro u njima

Svatko ima neke negativne osobine, ali prijatelji jedno u drugome prepoznaju ono pozitivno. Pokažite prijateljima da ih cijenite i nemojte pokušati mijenjati na njima ono što vam se ne sviđa.

6. Nemojte osuđivati i oprezno s kritiziranjem

Prijateljstvo se temelji na sličnostima, ali svaka osoba je drugačija i ima drugačije mišljenje o mnogim stvarima. Iako se ne slažemo često s nečijim odlukama, ne smijemo ih osuđivati. Kritika mora biti samo konstruktivna, a nikada vrijeđanje i ismijavanje.

prijatelji3

7. Lojalnost i podrška

Prijatelj je najveća podrška u teškim trenucima. Svoju lojalnost pokazujemo tako što ih slušamo i razgovaramo s njima kada im je to potrebno.

8. Zajedno smijanje

Smijeh uljepšava svakodnevicu, ali i pomaže prebroditi najteže trenutke. Prijateljstva učvršćuje zajedničko smijanje i dijeljenje sličnog smisla za humor.

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam