4 znaka psihički nasilne veze iz koje morate pobjeći.
Zlostavljanje ne mora biti samo fizičko, možete se nalaziti u lošoj vezi gdje vas netko ugnjetava i muči psihički, toliko da počinjete takav obrazac ponašanja prihvaćati kao normalan. Ipak, iako negdje u dubini znate kako se ne nalazite u normalnoj situaciji, evo nekoliko znakova uz pomoću kojih možete odnos definitivno obilježiti kao loš, te reći "dosta", prije nego se budete morali oporavljati PTSP-a!

veza-truma1

1. Hodate po jajima

Vaš dragi nije baš od volje i vi morate hodati kao po jajima kako ga ne biste uznemirili. U većini slučajeva zabava i atmosfera u kući ovisi o njegovom stanju duha, a vaše ponašanje je samo ples na muziku njegovog raspoloženja. To je defitinivno znak emocionalnog i psihološkog nasilja. 

2. Pronalazite mu isprike

Ako se često nalazite u situaciji gdje obitelji, prijateljima ili samoj sebi izgovarate rečenice poput: "To je Marko, nije njemu lako u životu", na taj način pronalazeći isprike za njegovo, ali i svoje ponašanje. U redu je ako ste odlučili analizirati njegove postupke i pronaći im uzrok ali opet, to nije isprika za vaš ostanak u takvoj vezi. Ako uočite nasilno ponašanje, morate bez isprike otići.

veza-truma5

3. Omalovažavanje

Vaš dragi naime često voli komentirati kako ste nešto loše napravili ili prigovarati zbog osobina vaše ličnosti. Uz takav način omalovažavanja on pokušava "smanjiti cijenu vaših dionica" te kad se vi nakon toga osjećate loše i jadno, on može biti nadmoćan. Iako takvo ponašanje većinom proizlazi iz njegovog lošeg samopouzdanja, nemojte na kraju vi ostati s krhotinama vlastite nesigurnosti.

4. Ljubomora

Iako vam se na početku mali ljubomorni ispadi mogu činiti kao manifest ljubavi, ako se situacije ponavljaju često te vam on kontrolira svaki korak i ispituje vas o dnevnom rasporedu – to je znak kako je njegova ljubomora prešla na crnu stranu.Ako ne riješi vlastite nesigurnosti, on vjerojatno nikad neće moći suzbiti ljubomoru te će vam veza biti pakao.

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam