Ne, ne mrzimo muškarce niti mislimo da nemaju kvaliteta. Dapače, zagovaramo ravnopravnost i mišljenja smo da bi nam bez njih život vjerojatno bio monoton i ne tako ispunjen. No postoje određene stvari u kojima jači spol i nije toliko jak. Donosimo vam 7 stvari u kojima žene prednjače. 

diplomanti

1. Više žena završi fakultet

Više žena se upiše na fakultete, a više ih i završi. Također, prema nekim istraživanjima muškarcima treba više od 5 godina kako bi stekli svoju diplomu.
2. Žene su bolji vozači
Znamo da će na ovu tvrdnju svi muškarci umrijeti od smijeha, ali prema analizama muškarci imaju 77% veću šansu da poginu u prometnoj nesreći nego žene. 

gripa

 3. Otpornije smo na bolesti

Studija za studijom pokazuje kako ženski hormon estrogen pomaže ženama da lakše prebole bolesti. Dakle, kad se radi o imunitetu, muškarci su definitivno slabiji spol.
4. Bolje se nosimo s financijskim stresom
Najnovija istraživanja pokazala su kako tradicionalna podjela uloga utječe na to da su muškarci podložniji recesijskoj depresiji. Muškarce od malih nogu uče da budu sposobni i izdržljivi - uče ih da budu pobjednici koji ne traže pomoć. Takvo je ponašanje zapravo znak slabosti. 

zena

 5. Žene žive duže

Od svih ljudi koji dožive stotu 85% je žena. Generalno gledajući, žene nadžive muškarce zaprosječno 10 godina. No mora se priznati, muškarci se trude sustići nas, pa se ova brojka svake godine sve više i više smanjuje.
6. Žene su uspješniji manageri
Iako je ovo poprilično kontroverzna tvrdnja, nju podupiru vodeći managerski eksperti. Žene su bolji slušatelji i mentori, vještije su u multi-taskingu od muškaraca i lakše rješavaju probleme što znači da smo sposobne obaviti posao bez da nekog uzrujamo, a usto se uspješno nosimo i s kolegama i s klijentima.
7. Zdravije se hranimo
Istraživanje provedeno na sveučilištu u Minnesoti koje je uključilo 14000 ispitanika pokazalo je kako se žene hrane zdravije od muškaraca. Dok će oni radije posegnuti za smrznutom pizzom i crvenim mesom, žene će u svoj meni uvrstiti više voća i povrća.
Izvor: She.hr


 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam