Sjećate li se djetinjstva i tadašnjih snova i vizija o vlastitoj budućnosti? Koliko su se oni promijenili od tada i koliko je uopće realno očekivati njihovo ostvarenje? Mislite li da su snovi samo zamišljene želje i ideali koje je nemoguće ostvariti?

U krivu ste! Naime, sve je moguće uz dovoljnu količinu želje i strasti, stoga nikako nemojte dopustiti da vaši snovi iščeznu negdje u kaosu svakodnevice. Ostvarenje snova uopće ne mora biti komplicirano, a ključ je samo u dobrom planiranju.

Slijedi 6 savjeta uz koje ćete svakim danom biti korak bliži svojim ciljevima i sreći:

1. Budite precizni..

Želite li novi dom, zamislite ga do najsitnijeg detalja. Koliko soba bi imao? Kako bi ga uredili i s kim bi tamo živjeli? Sve te odluke isključivo su vaše, stoga se fokusirajte na vizualizaciju svoga sna na način da ga u svojim mislima već pretvorite u realnost. Na taj ćete način lakše dati sve od sebe da jednom taj san i ostvarite. Zapamtite: ne možete stići do cilja ako cilj ne vidite!

2. ...ali i realni

Vaš cilj bi trebao biti dovoljno velik da se sami sebi čudite na drskosti, ali ne toliko velik da preispitujete svoje mentalno zdravlje. Smatrate li da je cilj prelako doseći, razmislite i proširite ga, ali svakako ostanite u granicama realnosti.

3. Postavite vremenski rok

Ukoliko ne postavite vremenski rok unutar kojeg planirate ostvariti zacrtano, najvjerojatnije nećete ostvariti - ništa. Kada imate rok kojeg ste čvrsto postavili, počet ćete i poduzimati radnje koje će vas približavati cilju.

4. Planirajte

Opravdanja vam neće ispuniti snove. Rad hoće. Ako se želite vratiti školovanju, raspitajte se za početak o uvjetima upisa, troškovima i prijamnom ispitu kako biste se na vrijeme mogli početipripremati. Što prije počnete djelovati, prije će snovi postati realnost, a vi ćete se odlično osjećati znajući kako ostvarujete nešto o čemu ste do sada samo maštali. A to je tako dobar osjećaj.

5. Budite uporni

Morate biti uporni. Uspjeh ne dolazi preko noći niti bez truda. Želite li naučiti svirati klavir, uz 30 minuta dnevno (ali svaki dan!), nakon godinu dana imat ćete rezultate. Problem je u tome što većina ljudi odustane već nakon par mjeseci jer željene rezultate ne vidi odmah. Poželite li odustati, vizualizirajte svoj cilj i pomislite na koje će vam se sve načine do sada uloženi trud isplatiti.

6. Pratite svoj razvoj

Da biste dodatno smanjili rizik od odustajanja, počnite pratiti svoj napredak. Svaki put kad zapnete u očaju, bacite pogled na sve što ste do sad napravili i krenite dalje. Nemojte dopustiti da vam ciljevi izblijede i padnu u zaborav, već razmislite zašto ste zapeli i kako se problem može riješiti.

Izvor: She.hr


 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam