Gotovo svakodnevno razgovaramo telefonom ili mobitelom, idemo na dosadne sastanke, čekamo konobara u restoranu. Za to vrijeme većina ljudi nije mirna, već nešto crtaju na papirićima koji im se nađu pod rukom.
Upravo na taj način otkrivaju svoje skrivene želje i trenutno emotivno stanje. Spontano crtanje koje s odrastanjem postaje složenije i detaljnije, govori o karakteru i osobinama onoga tko ih crta. 

crtanje4crtanje2

Tako možete i sami sebe bolje upoznati, dobri psiholozi na temelju tih crteža i znakova, bez pogreške otkrivaju vaše trenutačne misli, želje, nade i strahove koje ste osjećali dok ste nesvjesno šarali. 

Crtanjem trokuta otkrivate odličnu moć zapažanja i dar dobrog analitičara. Kocka govori o osobi praktičnog duha, a kvadrat označava nepokolebljivost.

trokut-kvadrat

Osoba s dobrim smislom za humor, nesebična i uvijek spremna pomoći, crta spirale i krugove. Crtež lica ili figura govori da se osjećate bespomoćno. 

Ako crtate listove, sunce i cvjetove, sigurno se u trenutku risanja ne osjećate dobro. Usamljeni ste, željni ljubavi i prijateljstva.

crtanje_vas_razotkriva_5

S druge strane, crtate li srca i usne, u vašoj je duši mir, a okruženi ste i simpatičnim osobama.
Mnogi crtaju i kućice. Ako je ona simetrična i sa svim detaljima kuće, znači da ste smireni. No ako vam je kućica nagnuta ili nema krova, muči vas neki obiteljski problem.

crtanje_vas_razotkriva_8

I strijele i mačevi često se nađu na papirićima. Ukoliko su njihovi vrhovi okrenuti prema gore, znači da ste spremni boriti se do kraja za svoje ciljeve. U slučaju da su vrhovi nacrtani prema dolje, nesigurni ste pa ne ulazite ni u kakve sporove.
Položaj crteže također govori kakva ste osoba. Ako crtate na sredini papira, optimistični ste. Crtžen smješten s desne strane govori da ste znatiželjni i da volite promjene, dok onaj s lijeve otkriva zatvoren tip osobe.

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam