Nema sumnje kako nedostatak ili loša kvaliteta sna mogu imati negativne posljedice na ljudsko zdravlje. Nakon neprospavane noći, radne su nam sposobnosti umanjene, a svakodnevne obveze predstavljaju veliki napor. Potrebno je stoga razmišljati o čimbenicima koji imaju utjecaj na trajanje i kvalitetu sna, a izbor kreveta i madraca na kojima spavamo svakako je jedan od važnijih. Tragom ove teme, odlučili smo posjetiti sajam Ambienta i izložbeni prostor tvrtke Lineaflex, koja je posjetiteljima predstavila proizvode za miran i zdrav san - madrace, krevete, podnice i jastuke...

Ambienta 2019. Lineaflex 1

Ambienta 2019. Lineaflex 6

Talijanski brand Lineaflex već je desetljećima prisutan u brojnim europskim državama. Od 2000. godine i hrvatskom tržištu predstavlja asortiman klasičnih i ortopedsko-medicinskih madraca, tapeciranih i drvenih kreveta, metalnih i drvenih krevetnih podloga (podnica), te jastuka i ostale opreme za krevete, poput zaštitnih i antialergijskih navlaka za jastuke, madrace i podnice.

Ambienta 2019. Lineaflex 5

U ponudi tvrtke Lineaflex više je od 20 modela madraca različitih vrsta jezgri, od klasičnih opružnih i anatomskih modela s džepičastim jezgrama, pa sve do različitih modela od pjena kao i višezonskih modela od lateksa koji se proizvode u tvrđim i mekšim izvedbama. Brojne su pozitivne karakteristike ovih madraca, poput antibakterijske presvlake koja se jednostavno može skinuti i oprati u perilici za pranje rublja.

Ambienta 2019. Lineaflex 3

Za miran san vrlo je važna kvaliteta kreveta - doznali smo kako masivne drvene krevete s logotipom Lineaflex od punog drveta bukve i hrasta izrađuju obiteljski hrvatski proizvođači. Uz iznimnu čvrstoću, ove krevete odlikuju i visoka kvaliteta izrade te fina završna obrada. Svi modeli izrađuju se u standardnim dimenzijama, ali i nestandardnim mjerama prema potrebama klijenata. Također, mogu biti i povišeni - s nogama veće visine - čime se visokim i osobama starije životne dobi omogućuje olakšano ustajanje i lijeganje. U ponudi su kreveti različitih nijansi drveta, a postoje i modeli s praktičnim ladicama koje mogu služiti kao pomoćni krevet ili za odlaganje posteljine.

Ambienta 2019. Lineaflex 7

Ambienta 2019. Lineaflex 8 

Tvrtka Lineaflex predstavlja i krevetne podnice koje se postavljaju u krevete ili su samostojeće na vlastitim nogama. Brojni modeli imaju mogućnost manualnog ili električnog podešavanja nagiba uzglavlja i uznožja za idealan položaj i miran san. Istaknimo antirefluksni model koji, kada govorimo o zdravom spavanju, značajno pomaže osobama koje pate od gastroentroloških tegoba kao što je želučani refluks, kao i osobama s respiratornim tegobama kojima omogućuje olakšano disanje tijekom sna.

Ambienta 2019. Lineaflex 10

Naravno, vrlo su važni i jastuci - spomenimo modele jastuka izrađene od lateksa i memorijskih pjena, koji mogu biti klasičnog sapunastog oblika ili anatomski, u tvrđim i mekšim izvedbama te različitih visina.

Ambienta 2019. Lineaflex 2

Zaključimo - spavanje je prirodni proces o kojem u velikoj mjeri ovisi naše raspoloženje i sposobnost funkcioniranja jer kontrolira cjelokupni metabolizam i može se shvatiti kao biološka faza obnavljanja fizičke i mentalne energije. Zbog toga je iznimno važno da spavamo mirno i zdravo, u čemu nam svakako mogu pomoći proizvodi predstavljeni na izložbenom prostoru tvrtke Lineaflex...

Više pogledajte u video reportaži:

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam