Kulinarski recepti

 Sastojci:

- 4 artičoke (ARTIČOKA - zeljasta biljka s tvrdim listovima izrazito ukusnih mekanih dijelova. Sezona artičoka počinje u ožujku, a završava ljeti. Najcjenjenija su srca artičoka koja se mogu nabaviti ukiseljena i konzervirana. Svježa, cijela artičoka najčešće se u primorju kuha punjena graškom, krušnim mrvicama i začinskim biljem, te zalivena maslinovim uljem)
- 2 glavice crvenog luka
- 1 žlice maslaca ili margarina
- 250 g šampinjona
- malo mljevenog bijelog papra
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica slatkog vrhnja
- 175 g ementalera

Priprema:

Najprije očistite artičoke tako da skinete drščice i vanjske listiće, a vrhove preostalih listića malo odsijecite. Artičoke zatim kuhajte u slanoj vodi 25 minuta. Tada vilicom trebate odstraniti unutrašnje listiće, a žličicom drvenaste dijelove s dna artičoke. 
Zatim pirjajte kockice luka na rastopljenom maslacu, dodajte oprane i sitno isjeckane šampinjone, papar, izgnječeni češnjak i sol. Miješajući dodajte slatko vrhnje i 150 g naribanog sira. Ovom masom napunite artičoke koje ste prethodno skuhali, a prije pećenja posipajte ostatkom sira. Pecite u pećnici zagrijanoj na 225 stupnjeva 20 minuta. Na samom kraju ovo ukusno jelo možete ukrasiti režnjevima limuna.

Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!

Sastojci:

pljukanci - 0,20 kg

šparoge - 0,20 kg

cherry rajčica 0,05 kg

tikvica - 0,05 kg

sol - 0.001 kg

maslac - 0,02 kg

temeljac - 0,10 l 

pljukanci-proljetni_umak
Priprema:

Pljukance skuhati u zasoljenoj vodi al dente. Rastopiti maslac i na njemu lagano sotirati šparoge i tikvice. Lagano podliti s temeljcem. Dodati pljukance te sotirati dok se temeljac ne iskuha, tj. obloži tjesteninu i povrće. Na kraju dodati cherry rajčicu i poslužiti toplo. 

Dobar tek vam želi www.svijet-ljepote.hr !

kesten nas

Osim žutim lišćem na pločnicima, našim gradom jesen je zavladala i opojnim mirisom pečenog kestenja. Malo tko ih ne voli tople i pečene uz crno vino ili u raznim slasticama, ali samo neki su dovoljno odvažni da se upuste u pripremu kestena u slanoj varijanti.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam