Sastojci :
- 400 grama integralne tjestenine,
- 1 svježa crvena paprika,
- 1 svježa svjetla paprika,
- 1 češanj češnjaka,
- 1 patliđan,
- 2 tikvice,
- 6 listova bosiljka,
- maslinovo ulje,
- ocat,
- sol i papar

Priprema :
Povrće očistimo, narežemo na rezance i zajedno sa 4 lista sjeckanog bosiljka popržimo na maslinovom ulju. Začinimo solju i paprom i ostavimo da se ohladi. Za to vrijeme u dosta posoljene vrele vode dodamo nekoliko kapi maslinovog ulja i skuhamo tjesteninu. Tjesteninu zatim ocijedimo, prebacimo u zdjelu, dodamo ohlađeno povrće, začinimo octom i ukrasimo listićima svježeg bosiljka. Proljetnu salatu možete poslužiti kao dodatak nekom jelu ili kao predjelo.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!