Sastojci za tijesto:
- 15 dag kuhanih krumpira,
- 15 dag brašna,
- 1 jaje,
- 1 žličica suhog origana,
- sol, mlaka voda
Ostali sastojci:
- 50 dag gljiva po izboru
- 50 dag krumpira
- 1 glavica luka
- 1 dl pasirane rajčice
- 1 jaje
- 10 dag ribanog sira
- peršin, sol i papar po ukusu
- 1 jaje
- 10 dag ribanog sira
- peršin, sol i papar po ukusu
Priprema:
Umijesite tijesto od navedenih sastojaka i ostavite da se hladi 30 minuta, zatim ga razvaljajte u pobrašnjeni kalup te stavite u pećnicu na 180 stupnjeva 10 minuta. Očistite gljive u vodi, dobro ih ocijedite. Nasjeckajte luka i popržite ga na tavi. Dodajte mu gljive, te malo kasnije pasiranu rajčicu. Začinite po želji. Nakon toga stavite na tijesto čitavu smjesu ravnomjerno raspoređenu sve do rubova i nastavite peći još 20-ak minuta. U međuvremenu pospite sve ribanim sirom i prelijte tučenim jajetom.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!