Sastojci:
- 80 dag oslića narezanog na komade
- 4 krumpira
- 4 mrkve
- 2 poriluka
- 2 rajčice
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka- 4 peršinove grančice- lovorov list
- ružmarin
- majčina dušica
- 1,5 dcl bijelog vina
- 2 žlice ulja
- sol
- papar
Priprema:
Ribe operite i dobro obrišite, te ih stavite na hladno. Poriluk narežite na veće komade i svaki dva puta uzdužno zarežite, da se dolje na krajevima drži zajedno. Komade poriluka vrlo pažljivo isperite pod mlazom hladne vode, jer među listovima vrlo često ima zemlje. Mrkve očistite. Ogulite krumpir i narežite ga na kocke. Zatim oljuštite i nasjeckajte luk i češnjak. Ukoliko su rajčice svježe, pofurite ih da lakše ogulite kožu, ili uzmite oguljene iz konzerve. Narežite ih na kriške, vadeći pritom koštice.U loncu zagrijte ulje, pa na niskoj temperaturi 5 minuta zajedno pecite luk, češnjak, mrkve i poriluk. Potom dodajte rajčice i pirjajte još 2 minute (to vrijedi za svježe rajčice, ako ste stavili one iz konzerve treba samo malo prigrijati). Dodajte začinsko bilje. Zalijte vinom, te dolijte još 1,5 litru vode. Posolite i popaprite. Kada provrije, smanjite temperaturu da pomalo kuha 15 minuta. Nakon toga primiješajte krumpir i nastavite kuhati još 15 minuta. Provjerite i po potrebi dotjerajte okus, dodajte nasjeckani peršin i kuhajte još 5 minuta. Juhu ocijedite i poslužite posebno, a ribu i povrće poslažite na zagrijani pladanj i odmah poslužite.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!