Sastojci:

- 60 dag telećeg mesa (file)
- sol i papar po želji
- 50 dag brokule
- 4 dag maslaca
- malo muškatnog oraščića
- 2 žlice vrhnja za kuhanje
- 1 čaša crvenog vina
- 1 čaša soka od cikle
- 2 dag maslaca

Priprema:

Meso najprije posolite i popaprite po želji. Zatim ga kratko popržite na maslacu sa svih strana, dok ne dobije zlatnožutu boju. Potom ga pecite u pećnici 15 - 20 minuta na 180 stupnjeva, tako da bude srednje pečen. Dodajte vino i sok od cikle, te sve to kratko prokuhajte da se sastojci povežu. Nakon toga meso izvadite.

Umak treba reducirati (pustiti da ispari na pola) te procijediti. Dodajte malo maslaca, posolite, popaprite, promiješajte i ostavite sa strane. Zatim u slanu vodu stavite kuhati brokulu. Kada je brokula gotova, usitnite je mikserom, začinite, dodajte vrhnje i malo maslaca. Pire od brokule tada možete poslužiti s telećim fileom. Kao ukras na tanjuru možete posložiti ploškice svježe mrkve, a pire od brokule stavite ispod mesa ili poslužite u posebnoj zdjelici.
Dobar tek želi Vam www.svijet-ljepote.hr!

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam