Tijekom zimskog perioda, često zaboravljamo brinuti o našim rukama i stopalima. Često se najveća briga svodi na nošenje rukavica i nošenje čizmi koje će nas dobro ugrijati. No, upravo u zimskom periodu treba više brige posvetiti tim dijelovima kože kako bi kada stigne ljeto, naša koža bila lijepa i vitalna.

Noćna njega ruku i stopala

Prije spavanja pripremite svoja stopla za oporavak i osvježenje je se u vrijeme najdublje faze spavanja naše tijelo oporavlja. Da bi povećali oporavak kože tokom tog vremena, u ruke i stopala možete utrljati bijeli vazelin. Umasirajte vazelin u ruke i stopala te ostavite da tjelesna toplina tokom noći upije ostatak. Želite li još bolji rezultat, zamotajte ruke i stopala u prozirnu foliju ili ih umotajte u vrećice iz dućana. 

stopruk-njega2

Svakodnevni peeling

Korištenje peelinga na svakodnevnoj bazi donosi vrlo vidljive rezultate. Koristite peeling svakodnevno kako bi maknuli mrtve stanice te prepustili novima da preuzmu svoj zadatak. Kao što svi znamo, koža je naš najveći organ. Obnavlja se svakih 28 do 30 dana. Kada se to događa, mrtve stanice kože nekada ne žele same otpasti pa im je potrebna naša pomoć. 

stopruk-njega3

Želite li spriječiti da vaša koža izgleda kao mrtva korica, koristite peeling redovito. Ukoliko ostavljate staru kožu na stopalima da raste, nakon nekog vremena koža na vašim stopalima i ispod nožnih prstiju bit će tvrda i hrapava. Također, redovita upotreba peelinga može vam pomoći da spriječite pojavljivanje znakova strenja na vašim rukama. 

Na tržištu ima mnogo proizvoda koji vam nude instant rješenja za lijep izgled stopala i ruku, da ne govorimo o kozmetičkim tretmanima. Međutim, ukoliko na dnevnoj bazi vodite računa o vašim rukama i stopalima, dugoročni rezultat biti će više nego zadovoljavajuči pa nećete imati potrebe novac ostavljati u kozmetičkim salonima!

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam