Našom smo vas prošlotjednom pričom upoznali s područjem rada centra za zdravlje kose pod nazivom Hair Clinic Zagreb - ustanove u centru hrvatske metropole koja predstavlja učinkovita rješenja brojnih problematika povezanih s vlasištem.

Hair Clinic Zagreb reportaza 2 1

"Hair Clinic Zagreb osnovana je na tragu potreba pacijenata, s ciljem da tržištu predstavi brojne opcije rješavanja problematika vlasišta - primjerice, od često neprepoznate ženske alopecije pa sve do stečenog gubitka kose kod muškaraca. Uz jedinstveni antiaging i neinvazivni estetski program Poliklinike Duduković te vrhunsku estetsku kirurgiju lica, grudi i tijela u operacijskom segmentu Poliklinike D Klinik, smatram kako smo otvaranjem centra za zdravlje kose kreirali cjelinu i potpunost usluge na najvišoj razini.", otkrio nam je dr. Mladen Duduković, član tima Hair Clinic Zagreb.

Hair Clinic Zagreb reportaza 2 2
Gubitak kose u većini je slučajeva reverzibilno stanje, uzrokovano različitim čimbenicima - to mogu biti poremećaji ciklusa rasta kose, upalna stanja koja oštećuju folikule, hormonalne promjene, genetski čimbenici, trudnoća, nedostatak određenih vitamina i minerala, djelovanje lijekova, autoimune bolesti vlasišta, kao i prekomjerna primjena mehaničke sile. 

"U poremećaje gubitka kose ubrajamo ožiljne alopecije, neožiljne alopecije te strukturalne poremećaje vlasi. Bolesti vlasišta prisutne su kod svih životnih dobi - u dječjoj se najčešće radi o autoimunoj podlozi, u odrasloj je to utjecaj genetskih čimbenika i hormona, dok u trećoj životnoj dobi govorimo o procesima koji su posljedica starenja organizma.", rekla nam je dr. Maja Kovačević.

Gubitak kose može uzrokovati stanja poput depresije i osjećaj manjka samopouzdanja, što je sasvim sigurno štetno i svakodnevno stvara brojne emocionalne, osobne, društvene i poslovne probleme. 

Terapijske opcije su različite i ovise o procesu koji je uzrokovao gubitak kose: "To mogu biti lokalna i sistemska terapija lijekovima koja rezultira rastom kose ili djeluje protuupalno - poput minoksidila, finasterida, tetraciklina ili metotreksata. Također, moguće je i injiciranje protuupalnih i stimulirajućih tvari mezoterapijom koja potiče cirkulaciju i stimulira folikule u fazi rasta, kao i već dobro poznate opcije poput PRP metode, karboksiterapije, lasera, fotobiostimulacije te kirurške terapije.", kaže dr. Kovačević.

Hair Clinic Zagreb reportaza 2 3

Naravno, za iznimne je rezultate, uz stručnost i znanje na najvišoj razini, vrlo važna i najnaprednija tehnologija. Današnjom temom iz Hair Clinic Zagreb predstavljamo još jedan u nizu uređaja vrhunskih karakteristika: "Osim transplatacije, upotrebljavamo i lasersku višenamjensku tehnologiju za neinvazivno liječenje problema vlasišta. Laser samostalno postiže izuzetne rezultate u liječenju alopecije, a pokazao se i kao izvrstan follow up tretman nakon transplantacije kose.", otkriva nam dr. Hrvoje Kisić.

Hair Clinic Zagreb reportaza 2 4

Hair Clinic Zagreb reportaza 2 7
Ovaj uređaj hrvatskom tržištu predstavlja tvrtka MED EST koja, zastupajući svjetski priznate brandove i uređaje najmodernijih tehnoloških dostignuća, više od 15 godina uspješno posluje kao dio GiM Med grupacije i pripada skupini vodećih dobavljača opreme za dermatološku estetiku i fizikalnu medicinu u jugoistočnoj Europi. "Hair Growth Laser je multifunkcionalni uređaj za stimulaciju rasta kose i predstavlja učinkovita rješenja za desetak indikacija povezanih s alopecijom. Tijekom tretmana upotrebljava se kamera iznimne rezolucije koja ima mogućnost uvećanja i do dvije stotine puta, potom laser za stimulaciju, te iontoforeza, biostimulacija, kisik i ozon. Naglasio bih kako je ovaj uređaj sjajan u prevenciji i ranoj fazi alopecije, ali i kako struci služi kao dijagnostičko sredstvo te terapijski uređaj kod brojnih indikacija povezanih s kosom.", rekao nam je Bojan Rađenović, vlasnik i direktor tvrtke MED EST.

Hair Clinic Zagreb reportaza 2 5

Pravovremena dijagnostika od iznimne je važnosti, kako bi što prije započelo liječenje s ciljem zaustavljanja ili smanjenja intenziteta procesa gubitka kose, te kako bi se, kod određenih bolesti vlasišta, spriječile potencijalno trajne posljedice poput pojave ožiljnih promjena i trajnog gubitka kose.

"Nakon pregleda kamerom, stručni tim postavlja dijagnozu i određuje potrebnu terapiju - poput mezoterapije, needlinga, biostimulacije ili oksigenacije. Tretman završava laserskom stimulacijom vlasišta u trajanju od trideset minuta, a za željene je rezultate potrebno pet do deset tretmana. Ukoliko je pacijentu stručni tim Hair Clinic Zagreb indicirao upotrebu lasera, sigurno je kako će tretman biti uspješan a željeni rezultati ostvareni!", siguran je g. Rađenović.

Hair Clinic Zagreb reportaza 2 9

Hair Clinic Zagreb reportaza 2 10
Sve navedeno bez sumnje je točno jer tim Hair Clinic Zagreb predstavljaju najeminentniji stručnjaci - dermatolozi i triholozi koji su većinu svojih znanstvenih radova objavili upravo u tim područjima, kao i vrhunski kirurzi educirani prema najvišim standardima struke!

Hair Clinic Zagreb reportaza 2 11

Spomenimo i proizvode branda Mesoestetic, koje na hrvatskom tržištu također zastupa tvrtka MED EST, a vrlo su važan segment kada govorimo o zdravlju i njezi vlasišta...Nema dvojbe kako se suradnja Hair Clinic Zagreb i tvrtke MED EST pokazala iznimno uspješnom, na zadovoljstvo brojnih pacijenata - ovdje naglašavaju kako je njihova misija pomagati ljudima da se osjećaju zdravo, imaju samopouzdanje i izgledaju mlađe!

Posebnost i prednost Hair Clinic Zagreb svakako je i potpunost ponude - kada govorimo o zdravlju vlasišta i ljepoti, gustoći i sjaju kose sva su rješenja zapravo na jednom mjestu! Zbog svega navedenog, pacijenti iz Hair Clinic Zagreb odlaze sa smiješkom na licu i što je najvažnije - njihovi problemi postaju prošlost...

Više pogledajte u video reportaži:

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam