Za geliranje noktiju ste vjerojatno svi čuli, međutim unazad dvije godine na našem tržištu se pojavilo nešto mnogo inovativnije, nešto što svakako vrijedi isprobati. Naime, radi se o Soak off  laku za nokte koji se ujedno naziva trajnim lakom za nokte. Vjerojatno se pitate po čemu je trajni lak bolje rješenje od već tradicionalnog gela? I nas je to zanimalo pa smo si dali truda i istražili te usput i sebi trajno sredili nokte.

Pod trajno mislimo na 3 do 4 tjedna budući da trajni lak traje onoliko dugo koliko noktu treba da izraste. Dakle, individualno je. Na nogama s tim lakom možete uživati čak i cijeli ljetni period, ovisno o kvaliteti laka koji koristi vaša kozmetičarka. Uglavnom, unazad par godina znanstvenici su ustanovili da gel sam po sebi nije najbolje rješenje kada je u pitanju zdravlje naših noktiju. Naime, ispod teškog sloja gela nalazi se prvotno poprilično isturpijan nokat, najčešće mikro oštećen, koji postaje pravo leglo za razvoj bakterija.

Lak2


Vrlo je mala mogućnost da se u tijelu baš iz tog razloga razvije infekcija, međutim ta mogućnost nažalost postoji.S obzirom na to Soak off lak je sjajna alternativa za sve koji žele odahnuti od svakodnevnog lakiranja noktiju. Prije lakiranja ploča nokta se neznatno isturpija te se nokat namaže s par premaza laka, uključujući završni zaštitni sloj koji nije u boji. Lak se nakon svakog lakiranja isto kao gel suši u lampi, međutim nakon tih par tjedana koliko traje skida se na puno bezbolniji način od gela. Skida ga se otopinom vrlo sličnom acetonu koja se drži na noktima par minuta. I eto, spremni ste na novo lakiranje!

lak-naj-nokti1


Veliki plus ovog načina lakiranja je što ovaj lak ne izgleda neprirodno kao gel, ploča nokta nije zadebljana, a istovremeno možete obavljati apsolutno sve poslove bez bojazni da ćete ga skinuti. Znatno je jeftiniji nego gel, međutim cijena mu varira od grada do grada i od salona do salona. Sve u svemu, računajte na raspon cijena od 70-150 kn što i nije tako puno s obzirom na činjenicu da ćete minimalno tri tjedna imati prekrasne i sjajne nokte bez bojazni od skidanja ili pucanja laka!

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam