Hrvatska je proteklog vikenda bila domaćin europskom košarkaškom turniru - Zadar Basketball Tournament održan je u znaku okršaja košarkaških velikana Europe i Kine. Pažnju u dvorani Krešimira Ćosića privukle su sportske ljepotice i sportske legende, a organizatorica turnira Zdenka Zrilić ponovno se istaknula kao prava domaćica svjetskim sportskim zvijezdama. 

Zadar basketball tournament 4

Proslavljenu odbojkašicu Barbaru Jelić Ružić ne viđamo toliko često, no godinama prati zadarski turnir. Barbara živi u Zadru i posvetila se obiteljskom životu, kćer Zara u čijem je društvu pratila turnir odnedavno se bavi modelingom, dok je suprug Tome bivši košarkaš, a sin Mihael igra u podmlatku Zadra. U Zadru su u sportskim nadmetanjima uživali i suprug Predsjednice RH Jakov Kitarović, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković, vaterpolo legenda Dubravko Šimenc, košarkaš Rok Stipčević i mnogi drugi. Atmosferu u dvorani zagrijale su atraktivnim nastupom i legendarne Zmajčice.

Zadar basketball tournament 2

Na turniru su nastupili Fenerbahce, Bayern Munchen, CSKA Moskva, Maccabi Tel Aviv, Olimpia Milano te kineski prvak Liaoning Flying Leopards. Na nedavno održanoj gala večeri turnira goste je zabavljao Petar Grašo, a najmlađi Zadrani imali su prilike zaigrati košarku na Forumu s košarkaškim zvijezdama. Na turniru je boravilo 15 NBA skauta, pratilo ga je više od 100 akreditiranih novinara iz cijelog svijeta, a utakmice su se prenosile u čak 15 zemalja.

Zadar basketball tournament 1

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam