Uz potporu Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i pokroviteljstvo Grada Zagreba održana je konferencija pod nazivom "Mame & klinci" - prva konferencija namijenjena mamama. Zato nije ni čudno što je dvorana bila ispunjena mamama koje su došle poslušati zanimljive predavače i paneliste, među kojima su bile mnoge poznate mame kao i stručnjaci raznih profila. Konferenciju je u ime gradonačelnika Zagreba otvorila pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom - Romana Galić.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić u prvom je panelu iznijela zanimljive činjenice o trenutnoj situaciji što se tiče ravnopravnosti muškaraca i žena, uz zaključak da nam svima predstoji još puno posla kako bi ovaj odnos stavili u balans.
Konferencija je dotakla mnoge zanimljive teme poput "Kako odgojiti samosvjesnu djevojčicu u doba Kardashians" o kojoj su, svaka iz svog kuta, pričale Martina Požgaj , Suzy Josipović Redžepagić, Ivana Šundov Hojan te Mihaela Dodić...ili panel "Fair play razvod" u kojem su vrlo srčano i iskreno progovorile Anđa Marić i Maja Vučić i zadobile veliki pljesak oduševljenih sudionica. Tu su bile još Ana Mišić, Diana Kobas Dešković, Ivana Matić, Maja Šimleša, Ana Zibar te Vesna Krauth.

Mame i klinci 2
Mia Roje, magistra psihologije iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, prezentirala je prvo nacionalno istraživanje o djeci pred malim ekranima i uputila mame kako da njihovi klinci budu sigurniji na društvenim mrežama.
Na konferenciji su uz mame sudjelovali i dva muškarca - Bruno Šimleša i Tomislav Kuljiš, koji su govorili o odgoju djece i pomogli majkama oko nedoumica koje imaju.
"Zanimanje za konferenciju je bilo veliko i žao nam je što smo mnoge mame morali odbiti jer smo imali limitiran broj sudionica, no drago nam je što je mamama ova konferencija bila besplatna.", rekla je Danijela Gašparović, idejna začetnica konferencije koja je uz udrugu Iskra - centar za edukaciju i savjetovanje, bila i organizatorica ovog zanimljivog događanja.

Mame i klinci 3
Cilj konferencije je senzibilizirati javnost o problemima majki, educirati, informirati i savjetovati majke o temama koje ih zanimaju, potaknuti institucije na pronalaženje najboljih rješenja kao i networking i razmjena iskustava. Sljedeća konferencija bit će dan prije Međunarodnog dana majki - u svibnju 2018. godine.
Više o konferenciji na: www.mameiklinci.com
Mame i klinci 1

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam