Poznati hrvatski i regionalni glazbenici Gibonni, Oliver Dragojević, Urban, The Frajle te talijanski operni pjevač Rinaldo Zuliani zapjevali su na gala večeri u Kristalnoj dvorani hotela Westin, središnjem događaju jedne od najvećih humanitarnih akcija u Hrvatskoj pod nazivom "Otkrij na vrijeme". Osim glazbenika, večer su obilježili i učenici Opće privatne gimnazije iz Zagreba koji su izveli prigodnu predstavu, a podršku akciji pružili su i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ministar zdravlja Milan Kujundžić, poseban izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Trpimir Goluža te brojni uzvanici.

Otkrij na vrijeme 5

Večeri se odazvalo više od 500 gostiju koji su svojim doprinosom učinili veliki korak prema boljitku zdravlja društva, ali i sebe i svojih bližnjih. Naime, Hrvatska se nalazi na visokom drugom mjestu u Europi po broju oboljelih i umrlih od raka pluća, a upravo je zabrinjavajući broj od 3000 novooboljelih i gotovo jednak broj umrlih od karcinoma pluća godišnje bio glavni poticaj za pokretanje ove akcije koju su pokrenuli Grad Zagreb i Hrvatska kuća disanja radi prikupljanja sredstava u iznosu od 15 milijuna kuna za kupnju CT uređaja nove generacije koji će, primarno pušačima kao najugroženijoj ciljnoj skupini, na godišnjoj razini omogućiti screening i ranu dijagnostiku plućnih oboljenja s naglaskom na rak pluća.

Otkrij na vrijeme 6

Akcija "Otkrij na vrijeme" započela je 16. studenog, a svi zainteresirani mogu se uključiti uplatom donacije na račun Zaklade Hrvatska kuća disanja - na broj žiro računa akcije HR3923600001501932633 (Zagrebačka banka) ili pozivom na broj telefona 060 9006 (cijena poziva 6,25 kn s PDV-om).

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam