U suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom, Rotary Klub Zagreb 1242 organizira humanitarni koncert violončelističkog dvojca 2Cellos i pijanistice Mije Pečnik koji će se održati 23. prosinca 2016. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Kupnjom ulaznice za koncert, pozivanjem humanitarnog broja i uplatom na žiro račun akcije građani i tvrtke mogu pomoći prikupiti sredstva potrebna za adaptaciju i opremanje kabineta senzorne integracije Centra za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek". Senzorna integracija predstavlja način na koji mozak obrađuje informacije koje prima putem osjetila, a poremećaj senzorne integracije javlja se kad mozak i živčani sustav ne mogu adekvatno integrirati osjetne informacije, što dovodi do poteškoća u percepciji, ponašanju i učenju.

Humanitarnu akciju i koncert najavili su Tomislav Svetina, predsjednik Rotary Kluba Zagreb 1242, Darko Tipurić, Rotary District 1913 Governor Nominee, Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Diana Kralj, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek" te Blago Markota, v.d. glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, a akciju podržavaju i brojne osobe iz javnog života poput hrvatskih nogometnih reprezentativaca, hokejaša HK Medveščak, rukometaša PPD Zagreb, drugih sportaša, pjevača i umjetnika.

Pokazi ljubav gledaj srcem 2

"Rotary Klub Zagreb 1242 drugu godinu zaredom organizira humanitarnu akciju Pokaži ljubav, a ove smo godine posebno sretni što možemo pomoći slijepim i slabovidnim osobama u ostvarivanju bolje kvalitete života. Božićno se vrijeme veže uz darivanje te ne sumnjamo da će se i ove godine prikupiti novac za dobru svrhu.", riječi su Tomislava Svetine, predsjednika Rotary Kluba Zagreb 1242.

"Humanitarna akcija Pokaži ljubav – gledaj srcem središnja je akcija obilježavanja stote obljetnice The Rotary Foundation, Districta 1913. Izuzetno mi je drago što upravo kroz ovako plemenitu akciju obilježavamo našu važnu obljetnicu." dodao je Darko Tipurić, Rotary District 1913 Governor Nominee.

Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije, istaknuo je da se Filharmonija uvijek rado uključuje u akcije humanitarnog karaktera te najavio spektakularan koncert. "Veseli nas da sve ono što radimo, našu profesiju i glazbu, možemo staviti u službu pomaganja drugima. Humanitarni karakter koncerta, blagdansko vrijeme, Zagrebačka filharmonija i sjajni 2Cellosi ponovno zajedno na pozornici, izvrsna Mia Pečnik, Djevojački zbor Zvjezdice - već je šest dobrih razloga za dolazak na koncert. Oni koji se odluče kupnjom ulaznice podržati ovu vrijednu akciju, svakako neće biti razočarani. Važno nam je dati svoj doprinos humanitarnim akcijama. Hrvatska je mala zemlja, ali s velikim srcem što pokazuju mnogobrojne uspješne humanitarne kampanje. Pokaži ljubav-gledaj srcem potiče nas da pomognemo onima koji uistinu gledaju samo srcem i da im omogućimo da se bolje prilagode svijetu u kojem živimo."

Pokazi ljubav gledaj srcem 4

"Korisnici Vinka Beka su slijepa i slabovidna djeca, mladež i odrasli koje iz dana u dan nastojimo pripremiti i naučiti kako da se što bolje snalaze i prilagode u svakodnevicu. Kabinet senzorne integracije uvelike bi nam pomogao u postizanju tog cilja te smo iznimno sretni zbog provođenja humanitarne kampanje Pokaži ljubav - gledaj srcem, i zahvalni svima koji u njoj sudjeluju i svojim donacijama pomažu prikupljanju sredstava koja su nam potrebna.", rekla je Diana Kralj, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek".

Građani mogu pomoći akciju uplatom na žiro-račun HR6523900011500108648, pozivom na broj 060 9004 te kupnjom ulaznice za humanitarni koncert koji će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske te pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam