Sportsko edukativni vikend koji je organizirala Zaklada "Hrvatska za djecu", ispunjen jedrenjem, edukacijom i druženjem, 35 mališana iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi pamtit će cijeli život. Za mnoge od njih ovo je bio prvi dolazak na more, a smijeh i pozitivna energija vladali su šibenskim akvatorijem kojim je plovilo šest jedrilica s djecom i odgajateljima. 

"Inicijativu za sportsko edukativni jedriličarski vikend dali su Splićani Boris Jadrić i Neven Katić. Dogovorili su donaciju jedrilica Nautičkog centra Pina i Mare koji su dali čak pet brodova te Ankora chartera s jednim brodom. Okupili su prijatelje skipere koji su se bez razmišljanja odazvali i tako je počela šibenska avantura!" - izjavio je Antonio Frinčić iz Zaklade.

Hrvatska za djecu 2

Mališani iz Osijeka, Siska, Lekenika, Slavonskog Broda i Zagreba posjetili su i Memorijalni centar Faust Vrančić na otoku Prviću u kojem su upoznali život i djela Fausta Vrančića, čovjeka kojeg svijet danas najviše pamti kao izumitelja Homo Volansa - letećeg čovjeka.

Na otoku Zlarinu, gdje i danas postoji obrt ručne obrade nakita od koralja, posjetili su Muzej koralja Zlarinka. Zlarinski koralj najpoznatiji je zlarinski izvozni proizvod, a danas o zlatnim danima zlarinskoga koraljarstva svjedoče izlošci u muzeju.

Hrvatska za djecu 1

Posljednje odredište koje su posjetili bio je Skradin te Nacionalni park Krka. Djeca su tijekom tri dana provedena u šibenskom arhipelagu stekla nova prijateljstva, upoznala dio Hrvatske koji nisu imali prilike vidjeti te naučila ponešto o jedrenju i boravku na moru.

Zakladu "Hrvatska za djecu" osnovala je Republika Hrvatska, kako bi samostalno i s partnerima prepoznali, aktivno podržali i kontinuirano promovirali prava i prilike djece na individualni razvoj te doprinijeli ostvarivanju izvrsnosti i napretka u njihovom životu.

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam